Samainen juttu on tänään 19.1.2018 Jämsän Seutu lehdessä.
Alueen vuokraaja on PesäLomailuun Oy. Tuo yritys kerää alueella olevilta asuntovaunun omistajilta vuokran ja maksaa kaupungille vuokraa, joka on noin 1650€/ vuosi. Yhtiö siis tekee liiketoimintaa. Outoa on, että yritys ei ole toimittanut osakeyhtiölain vaatimia tilinpäätöstietoja kaupparekisteriin vuoden 2014 jälkeen.
Onko siis koko yritystä edes olemassa?
Kysymmekin miksi Jämsän kaupunki ottaa riskin toimiessaan moisen vuokraajan kanssa.
Olemme myös etsineet alueelle uutta yrittäjää ja sellaisen myös löytäneet. Tuo uusi yrittäjä olisi valmis ottamaan Rasuan vuokrasopimuksen haltuunsa ja maksamaan siitä Pesälomailuun Oy:lle. Myös Pesälomailuun Oy on valmis myymään, mutta on asettanut hinnan epärealistisen korkealle.
Uusi yrittäjä olisi myös valmis kehittämään toimintaa siten että se oikeasti palvelisi Jämsään suuntautuvaa matkailua. Jämsähän on juuri päivitetyssä strategiassaan linjannut kaupungin panostavan erityisesti matkailuun. Vaikka Himos onkin selkeä pääkohde, niin Rasuallakin on matkailussa omat mahdollisuutensa.
Mitä nyt pitäisi tehdä? Kaupungin pitää tehdä PesäLomailuun Oy:lle selväksi, että Jämsä haluaa Rasuan toimivan vuokrasopimuksen mukaisesti leirintäalueena. Vuokrasopimuksessa sanotaan: ”Vuokra-alue luovutetaan käytettäväksi maanvuokralain (258/66) luvun tarkoittamalla tavalla leirintäalueeksi, siten kuin asemakaavassa on käyttötarkoituksesta määrätty”. PesäLomailuun Oy:n toiminta ei täytä vuokrasopimuksen ehtoja. Tämän jälkeen uudella yrittäjällä on mahdollisuus neuvotella kauppahinta oikealle tasolle ja aloittaa jo ensi kesänä alueen kehittäminen. Kaupungin tulee myös auttaa uutta yrittäjää näissä sopimusneuvotteluissa. Rahallista tukea ei kaupungilta ole pyydetty.
Näin toimien Rasuan ongelma poistuu ja tuo hieno luontokohde saadaan jälleen arvoiseensa käyttöön.
Uusi Jämsä
Hakonen Eero, Kokko Jyrki, Loberg Hannu, Laaksonen Pekka, Salokorpi Timo, El Sayed Seija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti