sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Lullinvuorella luolassa ja isolla siirtolohkareella

Sunnuntaina teimme retken Lullinvuoren luolaan ja isolle siirtohkareelle. Auton parkkeerasimme "kielletylle" paikalle Muuratsalon eteläpääntien eteläpäähän kääntöpaikalle. Auto parkkeerattiin heinikkoon siten, ettei se ollut kenenkään tiellä. Parempi P-paikka on Lullinvuoren tien kääntöpaikalla. Mutta tähän parkkeeraamiseen meillä oli omat syymme tällä kertaa

Matka jatkui tietä pitkin ylämäkeen. Metsätöitä oli koko alueella paljon tehty. Eläinten syöttöpäikalta suuntasimme oikealle menevää polkua Lullinvuoren luolalle. Luola oli jälleen yhtä hieno kuin aiemminkin. Tottakait piti luola jälleen korkata.

Matkamme jatkui takaisin kärrypolulle ja sieltä edelleen Päijänteen rantaan. Nuotiopaikalla paistettin makkarat ja nautittiin eväitä syksyisessä säässä. Muutama kalastajia oli vesillä liikkeellä.

Paluumatkaalla poikkesimme isolla siirtolohkareella. Paikallisten asukkaisen mukaan se on isompi kuin Suomen isoin siirtolohkare.

Reitille kertyy matkaa 4 km. Aikaa palaa saman verran eli 4 h evästaukoineen ja matkat päälle.

Karttalinkit
Luola
Nuotiopaikka
Siirtolohkare
P-paikka
Parempi P-paikka

LISÄYS - HUOMIO !!!
Jyväskylän kaupungin suostumuksella Lullinvuorentielle on asetettu vuonna 2017 rajoituksia liikennöinnin suhteen. Heti tien alussa on moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -kyltti lisäkilvellä "Yksityistie, vain osakaskäyttöön". Liikennemerkin vaikutusalue alkaa heti kyltistä, joten kulku Lullinvuorentien suuntaan on sallittu vain omia lihasvoimia käyttäen. Alueelle ei täten saa myöskään pysäköidä.


Ei kommentteja: