maanantai 23. lokakuuta 2017

Läskiä on vyötäröllä

Aamuinen Pekka Laaksosen kirjoitus Jämsän Seudussa vetää mietteliääksi. Ohessa alkuperäinen kirjoitus jo menneeltä viikolta. Kulukuuria ja toimintojen tehokkuutta tarvitaan. Menot ensin kuriin. Ei tule lähteä veroja korottamalla helpoimman kautta ensi vuoteen.

Läski jäi Jämsän äijän vyötärölle

Jämsään on liitetty naapurikunnat Jämsänkoski, Länkipohja ja Kuorevesi. Yhdistymisten jälkeen on tarkoitus hyödyntää niin kutsutut synergiaedut, eli päästä eroon päällekkäisitä toiminnoista ja niiden kustannuksista. Jämsän poliitikoilta tuo ei kuitenkaan onnistunut, vaan jätettiin tehostamistoimet tekemättä (pelättiin, että menetetään äänet seuraavissa vaaleissa). Läski jäi siis Jämsän äijän vyötärölle ja nyt se pitää saada pois. Pahimmassa tapauksessa kuolee koko äijä, sillä tällaista menoa ei voida jatkaa kuin muutama vuosi.

Nyt Jämsässä on siis kolmen kunnan kulut ja talous syöksykierteessä. Organisaation sopeuttamisesta kulujen mukaiseksi ei edelleenkään päästä yhteisymmärrykseen. Suurimpana kantona kaskessa ovat valtuuston ja hallituksen ne edustajat, jotka ovat kaupungilla töissä. Saavutettuihin etuihin ei nimittäin saa koskea ja saavutettuna etuna pidetään myös sitä, että organisaatio on Suomen tehottomin ja suurimmalla työntekijämäärällä varustettu kaupungin kokoon nähden.

Hallituksessa sd, vasemmisto ja persut ovat nyt keksineet viisastenkiven. Nostetaan veroja aina kun rahat loppuvat! Näinköhän me jämsäläiset jaksamme pitää äijän hengissä?


Pekka Laaksonen
Uusi Jämsä


Ei kommentteja: