sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Iso-Ylläksen yhteistyö ja vuokra-alueen kaavoitus

Iso-Ylläkselle uusi asemakaava-alue vuokra-alueelle.

Rakennuslehti uutisoi 16.12.2011, että "laajan matkailualueen kehittäminen Ylläkselle käynnistyy"

Rakennuslehti <linkki>

"Iso-Ylläkselle on laadittu kehittämissuunnitelma 75 hehtaarin matkailualueesta. Iso-Ylläkselle nousee tulevina vuosina muun muassa golfkenttä, useampia uusia hotelleja sekä tapahtumapuisto. Alueelle on kaavailtu rakennusoikeutta yli 150 000 kerrosneliötä. Mittava täydennysrakentaminen tekee alueesta entistä voimakkaammin ympärivuotisen matkailukohteen. Kehittämishankkeen takana ovat Metsähallitus Laatumaa, Kolarin kunta ja Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy."

”Merkittävimmät investoinnit Hiihtokeskus Iso-Ylläksen vuokra-alueelle ovat tähän mennessä olleet vuonna 2003 valmistunut Hotelli Ylläs Saaga sekä vuonna 2008 valmistunut Gondolihissi ja uusi hiihtokeskuksen päärakennus Taiga. Nyt tarvitaan alueelle jälleen uusi vetovoimainvestointi”, Hiihtokeskus Iso-Ylläksen toimitusjohtaja Osmo Virranniemi sanoo. Hän näkee, että uusi kylpylähotelli ja golfkenttä edustavat juuri tällaista vetovoimainvestointia.

Metsähallitus on tehnyt alueesta uuden vuokrasopimuksen 6.4.2016 (Liite), minkä sisään vanha ja tämä uusi kehittämisen asemakaava-alue sijoittuu. <linkki>

Kaavamääräys VU-1 alueesta; <linkki>

URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUE.
"Alue on tarkoitettu ensisijaisesti laskettelua varten. Alueelle saa rakentaa sen käyttöä palvelevia liikenneväyliä ja -alueita sekä erikseen merkittyjen rakennusalojen lisäksi rakennuksia, rakennelmia ja laitteita, joiden kerrosala saa olla korkeintaan 1% alueen pinta-alasta".

Paljonko saa 397 ha:n vuokra-alueelle vuokralainen rakentaa?

Se rakennusoikeus tulee asemakaavakortteleiden ja tonttien ulkopuolelle.

Paljonko vuokralainen saa vuokraoikeuden purkamisesta, kun vuokra-alueen asemakaavakortteleissa on rakennusoikeutta 150 000 kerrosneliömetriä?

Vanha jakosopimus oli, että rakennusoikeuden hinta jaetaan 1/3 -osa maan omistajalle ja 2/3 -osa vuokralaiselle, joka on mahdollistanut ostajan ilmestymisen tunturiin.

Rinneyrittäjän Iso-Ylläs Oy:n liikevaihto on samaa luokkaa Himoksen rinneyrittäjän kanssa. Himoksen rinneyrittäjän ja Jämsän kaupungin yhteistyö kaupungin omistamien Rinnealueiden kehittämisessä ei ole onnistunut, vaikka maanvuokrasopimuksella kehittämismallin piti olla samanlainen. Alueista 1.8.2005 tehdyn vuokrasopimuksen tulkinnan erimielisyys on kestänyt yli kymmenen vuotta.

LIITE Iso-Ylläs uusi vuokrasopimus






















Ei kommentteja: