tiistai 22. joulukuuta 2015

Jämsän Jurna 2015 #1

Aiemmin tänä vuonna lanseerattiin termi Jämsän Jurna. Se luotiin karkoittamaan negatiiviset ajatukset Jämsästä ja jokaisen Jämsäläisen neljästä aivolohkosta. Nyt on tullut se aika vuodesta, jolloin asiaa puidaan jälleen.

No kuinka Jämsän Jurna valitaan?
Itseasiassa sitä ei valita konkreettisesti laisinkaan. Moni varmaan luuli, että se nimetään. Ei suinkaan - näin sitä ei tehdä.

No miten se Jämsän Jurna sitten valitaan?
Jämsän Jurnan valinta perustuu äärimmäiseen itsetutkiskeluun ja siitä seuranneisiin johtopäätöksiin. Jokaisen Jämsäläisen tulee asettua keskiyöllä mietiskelemään ennen vuoden vaihdetta. Se suoritetaan sysipimeässä vessassa, jossa on peili. Ympäröivien olosuhteiden on oltava äärirauhalliset. Vessan ovi suljetaan. Hälyääniä ei saa esiintyä. Peilin eteen asettaudutaan seisomaan.  Sytytetään taskulamppu, jolla valaistaan omat kasvot. Tuijotetaan silmiin, ollaan aivan hiljaa ja liikkumatta, tutkistellaan sisintä. Samalla tehdään kysymyksiä:

Olenko minä toiminut hyvänä malli -Jämsäläisenä?
Olenko esiintynyt Jämsäläisen positiivisuuden keulahahmona?
Onko käyttäytymiseni ollut ensiluokkaista Jämsäläistä tasoa?
Olenko edistänyt Jämsän imagoa ja parantanut henkeä?
Mitä olen tehnyt yhteisen hyvän eteen, jotta Jämsä on parempi paikka asua?

Kysymysten sarjaa voidaan jatkaa intuitiivisesti ja lennokkaasti pitäen positiivinen Jämsäläisyys päällimmäisenä ja ohjaavana elementtinä.

Kuinka kauan Jämsä tutkiskelua jatketaan?
Syvällistä ja meditoivaa itsetutkistelua jatketaan siihen saakka, kunnes kysymyksiin on saatu omasta sisimmästää vastaukset. On otettu henkilökohtaisesti opiksi ja asetettu itselle astetta paremmat tavoitteet seuraava vuotta varten.

Omat tavoitteet?
Asetetut tavoitteet kirjoitetaan paperille ja teipataan vessan peiliin. Siinä ne muistuvat mieleen pitkin vuotta, ainakin aamuin ja illoin.

Näin olemme saavuttaneet yhdessä askelta paremman Jämsän !!!