perjantai 18. joulukuuta 2015

Sydämen ääni

Monen asian päättäminen perustuu ensivaikutelmaan. Eli sen vaikutelman, jonka ensimmäisena saat on yleensä se, joka on se oikea. Se tunne on se joka ratkaisee.

Olen nyt seurannut erästä asiaa muutaman vuoden. Ensivaikutelma tähän ei ollut positiivisen suotuisa. Pitkäjännitteisenä ihmisenä olen odottanut sitä, että ensivaikutelma olisi ollut väärä. Mutta mitä pidempään olen asiaa seurannut ja tuumaillut, niin ensivaikutelma on näköjään se, joka on se oikea ratkaisu.

Asiaa olen pohtinut usean eri ihmisen kanssa ja eri tilanteissa. Tulos on ollut ensivaikutelman mukainen.

Nyt sitten lopullisen ratkaisu päätökseeni teki se, että vaikutusvaltaiset kaksi henkilöä ovat tuumanneet asiaa ja ovat tulleet samaan johtopäätökseen. En ikinä uskonut, että nämä olisivat asiaa edes miettineet. Tämä perustuu aiempiin henkilökohtaisiin kokemuksiini.

Toinen näistä henkilöistä kysyi minulta aivan suoraan mielipidettä tähän asiaan. Yllätyin suuresti, koska oletin ettei hän tule sellaista ikipäivänä minulta kysymään. Kysyjän kanta tähän asiaan on ollut aiemmin erittäin vastakkainen näkemykseeni verrattuna. Asiaa ei aiemmin saanut edes kyseenalaistaa. Esitetyn kysymyksen jälkeen fyysisesti peukutin asiaa. Sain vastaukseksi hymyn. Siis linja on selvä.

Tiedän, että asia on kirjoitettava näinkin salaperäisesti, koska aiemmat kokemukset asian eteenpäin viemiseksi ovat olleet erittäin, erittäin negatiiviset. Asiasta ei ole saanut edes puhua saatikka kirjoittaa. Jos asian otti esille, olivat seuraukset henkisesti äärimmäisen kovat.

Aika tulee näyttämään, miten asiassa käy.

Sydämen ääni on se, jota tulee kuunnella. Ja tulee toimia sen mukaisesti.