perjantai 4. joulukuuta 2015

Asfalttikanava - Päijänrannan takaus

Kysymykseni:
Onko maanomistaja luovuttanut sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä tai viimeistään ennen Päijänrannan asemakaavan hyväksymistä kunnalle vakuuden tai omavelkaisen takauksen???

Vastaus:
Päijänrannan asemakaavan hyväksynnän yhteydessä on hyväksytty maankäyttösopimus, jonka allekirjoituksen yhteydessä Himos Kiinteistökehitys Oy on pantannut kaupungille kaksi panttikirjaa arvot 350.000€ ja 360.000 €.

Mitä sanoo maankäyttösopimus?

Maankäyttösopimuksessa kohta 7 kursiivi;

"Tämän sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi Maanomistaja luovuttaa sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä tai viimeistään ennen asemakaavan hyväksymistä Kunnalle XXXXX euron suuruisen omavelkaisen takauksen."

Panttikirjat eivät ole omavelkaisia takauksia.

Vaihtaako tämä yhtiö vakuuden hyväksyttäväksi?

"Joka tulee vaihtaa vakuudeksi ennen kunkin kohdealueen rakentamisen aloittamista (takaukset ja vakuudet kattavat kokonaisvakuutena sekä Kunnan että Infran toteuttamisosuudet). Vakuudeksi hyväksytään joko raha- tai vakuuslaitoksen antama omavelkainen takaus, rahalaitokseen tehty rahatalletus tai muu tilaajan hyväksymä vakuus."

Valvooko kaupunki?

Tullaanko toimimaan seuraavasti, kuten Jämsän kaupungin maankyttösopimus sanoo?

"Ennen kunkin kohdealueen rakentamisen kilpailuttamista Maanomistaja maksaa Kunnalle ja Infralle 10 % kohdealueen arvioiduista kustannuksista ennakkomaksuna. Ennen rakennusurakoiden allekirjoittamista maanomistaja maksaa Kunnalle ja Infralle urakan maksuerätaulukon mukaisen 2. maksuerän."

Mutta valtuutettu on tästä kaikesta ulkona, niinkuin on ollut Golfyhtiön kanssa.
Tuleeko tästä Päijänrannasta Golfyhtiön toisinto?

Täytyisi insinöörin ruveta harrastelakimieheksi - Harkitsen alan vaihtoa.