keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Jämsän Himoksen Peikkopuistossa huhuillaan kummia


Faktaa ja fiktiota...

Himoksen vuorenrinteiden menninkäisten ja peikkopuiston peikkojen onkaloita viime kesän nuuhkinut lemminkäinen päätti syksyllä valloittaa peikkopuiston onkalot itselleen ja musiikin paikalle tuomille muille menninkäisille asuin- ja kylpypaikaksi.

Nyt jatkossa on kuitenkin osoittautunut, että lemminkäisen menninkäisille varaamassa kylpypaikassa ei olekaan vettä ja sitä on sinne kuivalle kallionyppylälle vaikea toimittaakin.

Jämsä kaupungin johto ei ole huolissaan ongelmasta, vaan esittää menninkäisten asuin- ja kylpypaikalle toista kaupungin omistamaa paikkaa, missä on jo kaava valmiina asuin- ja kylpylärakentamiselle sekä jo valmiit parkkipaikat ja vieressä jo valmiina isot vesiputket sekä jopa vesisäiliö. Kaupunki toteaa innoissaan, että kun se omistaa tämän asuin- ja kylpyläpaikan, niin paikkaa ei tässä ratkaisussa tarvitse kaupungin ostaa 3:lla miljoonalla eurolla edelleen vuokrattavaksi menninkäiselle. Kaupunki toteaa samaan hengenvetoon, että tässä paikassa asuin- ja kylpylätoiminnalle on jo aiemmin rakennetut paikoitusalueetkin valmiina, joten niitäkään ei tarvitse nyt sitten 1,45:llä miljoonalla eurolla rakentaa. Kaupunki riemuitsee paikkaa esittäessään etukäteen, että nyt voidaan sitten 4,45 Miljoonaa euroa laittaa Himoksessa muuhun kehittämiseen ja mm. alueelta rinneyrittäjän optio-oikeuden purkamiseen. Kaupunki vakuuttaa, että tämä kylpyläpaikka annetaan vuokralle menninkäisille aivan samalla 75 000 euron vuosivuokralla ja sekin vuokra siten, että kylpylän vuosivuokra olisi avauksen jälkeen ensimmäiset viisi vuotta puolet sovitusta.

Menninkäinen oli paikkaan tyytyväinen, koska tässä tapauksessa kylpijät voivat pistäytyä kylpylän ovelta suoraan rinteisiin ja hiihtoladuille, eikä Areenallekaan ei ole kuin 250 metrin kävelymatka.

Kaupunki oli tyytyväinen, kun se sai käyttää Himoksen kehittämiseen varaamansa 4,45 Miljoonaa euroa Himoksen muuhun kehittämiseen ja mm. rinneyrittäjän kanssa tekemänsä optio-oikeuden purkamiseen.

Lemminkäinenkin oli tyytyväinen, kun se pääsi, kuin pääsikin rakentamaan menninkäisille asuin- ja kylpypaikat Himokselle.