maanantai 9. maaliskuuta 2015

Himos - vanha ja uusi sopimus

Himoshaiska on jälleen se pohdiskeluni aihe. Aina vedotaan virkamiesten osalta vanhaan sopimukseen, ja ettei se nyt vaan onnistu sen ja sen syyn takia. Kaikenlaisia perusteluja on nyt ja on ollut vuosien saatossa.

Olisiko mahdollista tehdä uusi sopimus, ettei tarvi vedota aina vanhaan? Jämsälisten tahtotila on saada sopu aikaiseksi. Ja sen mahdollistetaan sopimisella uudella sopimuksella. Kyllä tässä oikeasti hävettää, kun koneistomme ei saa aikaiseksi sellaista ratkaisua, joka tyydyttää rinneyrittäjää. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.

En kertakaikiaan kykene ymmärtämään, että virkamiesjohdolla on halu saada sopu aikaiseksi, mutta sitä ei vaan synny, syystä tai toisesta. Eikö oikeasti ole halua sopuun vai mistä on oikein kyse? Onko olemassa tuntematon vastavoimien joukko?

Nyt jos hallitus on samaa mieltä kaupunginjohtajan esityksen kanssa ja hylkää oston, niin valtuusto voi kyllä päättää toisin ja hyväksyä sen.

Lopputulemana on se, että yrittäjiä tulee kohdella tasavertaisesti. Jos toiselle yrittäjälle on myyty maata 1 €/m2, niin miksi sitä ei voi myydä rinneyrittäjällekkin? Yrittäjiähän tulee kohdella tasavertaisesti kuten hallituksen esityslistalla on.

Odotan planeettojen kääntymistä oikeaan asentoon.