keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Harhaan johtavaa tietoa Jämsän Seudussa 20.3.2015

Jämsän Seutu uutisoi Himos asiaa 20.3.2015. Miksi Jämsän paikallislehti Jämsän Seutu uutisoi asiaa harhaanjohtavasti? Sitä sopii kaikkien miettiä. Onko lehdessä vastavoimien edustajia?
Paikallislehden tulisi olla riippumaton ja puolueeton uutisten tuottaja Jämsän seudun ihmisille.


"Laajat vaikutukset" otsikointi on perusteeton ja harhaan johtava. Lisäksi kuvatekstissä oleva huomio, että "Valtuuston päätös saattaa tietää rutkasti lisätöitä olemassa olevien vuokrasopimusten kanssa", ei perustu mihinkään faktaan ja todellisuuteen.

Ensinnäkin kaupungilla on Himoksen alueella vain nämä kaksi valtuustossa 16.3.2015 esillä ollutta vuokrasopimusta ja ei ole näyttöä siitä, että Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n tekemä lunastustarjous kaupungille ja nyt kaupunginvaltuuston päätös olisi johtanut siihen, että Himos Resort Oy saa lunastaa vuokramaata yksikköhintaan 1,11 €/m2, vaan on osin päinvastoin, että valtuusto hyväksyi valtuustossa tulleen vastaesityksen Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n tarjoaman yksikköhinnan 1 €/m2 perusteella, että kaupunginhallitus oli hyväksynyt aiemmin 9.3.2015 Himos Resort Oy:n kanssa neuvotellun hinnan. Toiseksi lehti kyseenalaistaa "kaupungin päätöksenteon oletusarvon, että yrittäjiä ja yksittäisiä kuntalaisia kohdellaan tasapuolisesti", vaikka juuri nyt valtuustossa 16.3.2015 kahden yrittäjän vuokra-alueiden lunastus toteutui tasapuolisesti. Kyllä kaupunginvaltuusto pystyy tekemään tasapuolisia perusteltuja lunastuspäätöksiä jatkossakin, kun vaan päätösten valmistelut olisivat tasapuolisia.

Kolmanneksi lehti esittää edelleen harhaanjohtavan kysymyksen, että "Onko maanvuokrasopimuksen lunastusehtoja rukattu Himoksessa aiemmin vastaavalla tavalla?" Ei ole, on kaupungin vastaus. Vastaus on virheellinen ja perusteeton, koska kaupungilla ei ole Himoksessa yrittäjille muita lunastuehdolla olevia vuokrasopimuksia, kuin sopimukset, jotka olivat esillä valtuustossa 16.3.2015.

Jämsän Seutu 20.3.2015