keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Tulos- ja rahoituslaskelman esittäminen luottamushenkilöille

Kuuntelin juuri Kuntapäättäjäkoulutusta 2021 ja aiheena oli "Kunnan toiminta ja kuntatalous" (28.9.2021). Esitelmöitsijänä oli Lasse Leppä, joka on Jyväskylän kaupungin talous- ja strategiajohtaja. Mieleeni jäi eilisestä koulutuksesta erityisesti Jyväskylän kaupungin tulos- ja rahoituslaskelma.

Nyt kun uusi valtuustokausi on alkanut ja mukana on paljon uusia valtuutettuja, niin olisiko mahdollista, että myös meillä voitaisiin ottaa käyttöön vastaavanlainen selkeä taulukointi (alla). Laskelmissa on esitetty luvut selkeästi sadantuhannen tarkkuudella ja tarkasteltava jakso on vuosi ja neljä edellistä.

Mielestäni luottamushenkilöinä emme tarvitse tuloslaskelman tietoja sentilleen. Talousarviokirjassa ne voi olla sentilleen. Myös selkeä viiden (5) vuoden tarkastelujakso tuo ymmärrettävyyttä taulukon luentaan. Esitystapa oli selkeä ja ei ole huono meille vanhoille "konkareillekkaan".

Näyttää sille, että valtuuston tahtotila on tälle ajatukselleni suopea. Ajatustani tulee vahvasti johtavien jämsäläisten kuntapoliitikkojen kommentit. Olemme samoilla linjoilla.

Aika näyttää, mikä muuttuu 😊

Alla on kuvaruutukopiot tulos- ja rahoituslaskelmasta Jyväskylän kaupungissa.

LISÄYS: Vertailun vuoksi ohessa Jämsän kaupungin vastaava esitystapa, joka esitetään luottamushenkilöille. Katso Tilinpäätös 2020  ja se sivunumero 99 kohdalta alkaa Tilinpäätöslaskelmat, linkki


Ei kommentteja: