torstai 2. syyskuuta 2021

Nyt se ois se EU:n koronatodistus

Suihkussa tuumailin, että mitä Kanta.fi järjestelmässä on koronarokotteesta tietoa minun osalta. Suihkun jälkeen aukaisin pankkitunnuksilla Kanta.fi sovelluksen. Ja kuinka ollakkaan, niin etusivulla vasemmassa laidassa luki "Koronatodistus"

Tarkemmin  sivulla lukee seuraavaa:

Koronatodistus

Tältä sivulta voit saada EU:n koronatodistuksen. Todistus on kolmiosainen, ja siihen kuuluvat todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Jos tarvitset koronatodistusta, suosittelemme, että tulostat sen paperille tai tallennat sen laitteellesi valmiiksi. Jos tulostat todistuksen, älä taita todistusta QR-koodin kohdalta, koska taitettu koodi ei toimi.

Todistus koronarokotuksesta

Jos olet saanut koronarokotteen, voit saada itsellesi rokotustodistuksen, jossa näkyvät viimeisimmän rokotuksesi tiedot. Rokotustodistuksen saat sen jälkeen, kun rokotteen antaja on tallentanut rokotustiedot Kanta-palveluihin. Yleensä todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta.

Avaa koronarokotustodistus (pdf) 

Todistus koronatestituloksesta

Jos olet käynyt koronavirustestissä ja saanut negatiivisen tai positiivisen koronatestituloksen nukleiinihaponosoitustestistä (PCR) tai antigeeninosoitustestistä, voit saada itsellesi todistuksen testituloksesta. Testitulostodistuksen saat sen jälkeen, kun testitulos on tallennettu Kanta-palveluihin.

Kun matkustat, varmista aina, mitä kohdemaasi vaatii testitulostodistukselta. Todistus negatiivisesta koronatestituloksesta hyväksytään EU-jäsenmaissa matkustamiseen yleensä 72 tai 48 tuntia näytteenotosta. 72 tunnin aikaraja koskee PCR-testiä ja 48 tunnin raja antigeeninosoitustestiä.

Avaa testitulostodistus (pdf) 

Todistus sairastetusta koronavirustaudista

Jos olet käynyt nukleiinihapon osoittamiseen perustuvassa koronavirustestissä eli PCR-testissä ja saanut siitä positiivisen testituloksen, voit saada itsellesi todistuksen sairastetusta koronavirustaudista. Sairastamistodistuksen saat sen jälkeen, kun positiivinen testitulos on tallennettu Kanta-palveluihin.

Todistuksen voimassaolo alkaa aikaisintaan 11 päivän päästä näytteenottopäivästä, ja todistus on voimassa 180 päivää. Todistuksen voimassaoloajan näet todistuksesta.

Avaa sairastamistodistus (pdf) 

Mikä on koronatodistus?

Koronatodistus sisältää henkilötietosi ja koronavirustautiin liittyvät terveystietosi. Tiedot esitetään kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Todistuksessa on QR-koodi, josta todistuksen sisältö ja aitous voidaan tarkistaa. QR-koodi toimii vuoden ajan siitä päivästä, jolloin todistus on haettu Omakannasta. Säilytä todistusta yhtä huolellisesti kuin muitakin asiakirjoja, jotka sisältävät sinua koskevia tietoja.

Koronatodistus ei ole matkustusasiakirja. Jos olet lähdössä matkalle, ota ennen matkaasi selvää kohdemaasi terveysmääräyksistä ja matkustusrajoituksista, koska koronavirustautia koskeva tieteellinen näyttö muuttuu jatkuvasti muun muassa virusmuunnosten vuoksi. Ohjeita matkustamiseen saat Euroopan unionin verkkosivustolta. 

Lue lisää koronatodistuksesta kanta.fi-sivulta. 

No minulla olikin jo tietämättäni olemassa EU:n koronatodistus. 👍

Ei kommentteja: