maanantai 13. syyskuuta 2021

Meidän tulee tietää, mitä Jämsä haluaa

Tahtotila kuvaa pitkäkestoista tahtoa tai pyrkimystä. Usein tahtotila -sanaa käytetään kuvaamaan kollektiivista pyrkimystä ja luomaan me-henkeä. Kielitoimiston sanakirja neuvoo tahtotilan sijaan käyttämään sanoja tahto, halu tai pyrkimys.

En ole voinut olla huomaamatta paljon esillä ollutta tyyliä, missä puhutaan tavoitteista, mutta käytetään sanaa tahtotila.

Minkä takia pitää sanoa tahtotila, jos tarkoittaa että tavoite?
Mitä vikaa on tavoitteessa?

Kun sanoo tahtotila, pitäisi tulla muka tunnelma jostain paremmasta tulevaisuudesta.

Miksi se on muka hienompaa kuin tavoite?
Luvataanko tässä enemmän kuin vain tavallisia tavoitteita?

Jos puhutaan tahtotilasta, niin se lienee sellainen lopullinen ratkaisu, mihin ei sitten enää tarvitse puuttua.

Jämsänä puhumme paljon matkailusta ja sen tavoitteista tai tavoitetilasta sekä strategiasta. Mielestäni meiltä puuttuu päämäärä, mitä tavoittelemme. Ja sen päämäärän lisäksi tarvitsemme konkreettisen ja realistisen toteutussuunnitelman, jolla oikeasti saavutamme sen mitä tavoittelemme.

Ylläksellä on selkeä tavoite ja se on alla:

"Ylläs haluaa maastopyöräilyn mekaksi"

"Pyöräileviä turisteja halutaan tuntureille etenkin kesäaikaan.  Kolarin Ylläs haluaa houkutella lisää maastopyöräilijöitä. Ylläkselle halutaan lisää kävijöitä etenkin kesäksi."

"Ylläs on aloittanut hankkeen, jonka tavoitteena on tehdä Ylläksestä Suomen houkuttelevin ympärivuotinen maastopyöräkohde. Ylläksen hanke on tiettävästi Suomen suurin maastopyöräilyhanke. Se kestää 2,5 vuotta, työllistää kaksi ihmistä ja maksaa yhteensä 700 000 euroa. Hanketta rahoittavat Ylläksen Matkailuyhdistys ry, Visit Ylläs ja Ylläksen alueen yritykset sekä Euroopan Unionin aluekehitysrahasto."

"Maastopyöräilijät valitsivat Ylläksen Vuoden retkikohteeksi aiemmin tänä vuonna. Nyt Ylläksellä aletaan kehittää myös kesän pyöräilyä toden teolla."

– "Kuluttajatutkimukset kertovat, että maastopyöräily on yksi tämän vuosikymmenen nopeimmin kasvavista harrastuksista. Ylläksellä on valmiina loistava maastopyöräverkosto ja talvipyöräilyn suosio osoittaa, että kun palvelut toimivat ja reitistö on hyvin suunniteltu, niin harrastajat ottavat kohteen omakseen, sanoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma tiedotteessa."

Suuri yleisö tietää nyt, mitä Ylläs haluaa.

Linkki YLE:n sivuille

Mikä sitten onkaan Jämsän tahto, halu, pyrkimys tai tahtotila, niin sillä ei ole merkitystä.

Sanahelinöillä ei ole merkitystä, vaan Meidän tulee oikeasti tietää ja ilmasta se, mitä Jämsä haluaa. 

Ei kommentteja: