perjantai 3. syyskuuta 2021

eFatbike - Jämsä / Jyväskylä

Useita viikkoja suunnittelussa ollut reitti oli nyt toteutuksen edessä. Päivä oli erittäin tuulinen ja lämpötila hieman yli kympin. Tummia pilvilauttoja viiletti taivaalla.

Matka alkoi Pispalasta. Ensin poljin Jämsänkosken kautta Juoklahteen ja edelleen Saakosken baarille. Ison tien laitaa jouduin ajamaan Jämsänkosken risteyksestä Saakoskelle. Sitten alkoi hiekkatieosuus. Poljin uimapaikan, Suojakallion ja Alpakkakahvilan ohi Koskenpään ristille. Sitten ajelin Painaan mäen ylös isoa tietä ja jatkoin hiekkatietä pitkin Nelospirtin vieritse aina Korpilahdelle. Kurvasin keskustan pientä kylänraittia pitkin Seo:lle. Matkan varrella oli hiljainen kansa, toistakymmentä hahmoa. Seolta jatkoin hiekkatietä pitkin ns. Suvelan suoralle. Suoran päässä alkoi asfalttitie, joka johti Muuramen teollisuusalueelle. Sitten poljin Muuramen kylänraitin kautta Shellille. Matka jatkui Vanhaa Nelostietä Keljoon ja kohta olinkin jo Jyväskylän yliopiston kampusalueella. Pakollinen kiekkaus kompassiruusulla oli tehtävä. Se on se Jyväskylän keskusta. Autokyytini odotti jo Agoran pihalla Jyväsjärven rannassa. Pudottelin alas järven rantaan. Pyörä kyytiin ja kohti kotia.

En muuten kastunut tummista pilvistä huolimatta. Hetken pidin sadetta Muuramen jälkeen enne Keljoa bussikatoksessa, noin 5 min.

Matkaa kertyi 65,6 km ja tuli poljettua noin 4 h ja vartti. Vain 3,7 km ajoin ysitien laidassa. Jämsänkosken risteyksestä Saakosken baarille oli 2,7 km. Koskenpään ristiltä Painaan mäen päälle hiekkatielle oli 1 km.
  Ei kommentteja: