keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Korvanapit koiranulkoiluttajalla

Ajelin tuossa taannoin sähköläskipyörällä pyörätietä pitkin. Nopeutta oli se 20-28 km/h. Edessäni häämötti kaukana ihmishahmo ja narun päässä oli koira tai kaksi. Soittelin pirikelloa jo sieltä kaukaata varoitukseksi, että täältä kohta tullaan. 

Mitään reagointia ei tapahtunut. 

Jatkoin pirikellon soittamista, kun minulla sellainen kerran on. Varoittelen aina koiraulkoiluttajia, että olen tulossa. Se tarkoittaa, että lyhennä talutushihnaa ja ota koira tiukkaan otteeseen. Pudotin vauhtia, kun kellon soittamisesta ei ollut apua, vaikka kuinka kilkutin kelloa. Kaksi koiraa oli edelleen pitkien talutushihnojen päässä. Koirien ulkoiluttajaksi tunnistautui pupilleissani tyttö tai nuori nainen. 

Kun pääsin kohdalle, niin sanoin kovaan ääneen, että ota ne korvanapit pois korvasta, jotta kuulet jotain. Kulkija säikähti silmin nähden tuloani. Ilmeisesti ihmetteli, mistä siihen tupsahdin aivan äkkiarvaamatta. No jatkoin matkaa ja en tiedä tuliko asia ymmärretyksi.

Kun soitan koiranulkoiluttajille pirikelloa, niin normaalisti ulkoiluttaja ottaa koiran lähelle. Samalla itsekin hidastan kaiken varalta ja varmuuden vuoksi nopeutta.

Mutta tämä uusi korvanappisukupolvi on aivan oma rotunsa. Ei meinaa järki leikata. Jättäisi korvanapit tai koirat pois. 

Tämä oli vain yksi esimerkki korvanappi ulkoilijoita. Näitä tapauksia on useita. Havainnointikyky on niiltä täysin kadonnut.

Toisinaan niillä on korvanappien sijaan koomisen näköiset isot kuulokkeet päässä. Kuuntelesivat edes tuulen huminaa tai lintujen laulua 😕

Ei kommentteja: