keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Jämsä tarvitsee vahvan muutosjohtajan

Googlettelin ja törmäsin Ville Törmäsen kirjoitukseen "Muutosjohtaja" linkki. Jämsä tarvitsee vahvan muutosjohtajan. Jokin tuossa kirjoituksessa on sellaista, josta tulee ottaa opiksi.

Ville kirjoittaa sanatarkasti seuraavasti:

Muutosjohtaja valitsee vaikean tien
"Vaihtoehtona uusi tai vielä vuosi tai kaksi tutulla tähän asti toimineella tavalla. Tuttu tapa tehdä voittaa joka kerta. On inhimillistä ja ymmärrettävää toivoa poutaa täydellisen myrskyn sijaan. Harva löytää itsestään vaihteen uudistaa ja uudistua ennen kuin on aivan pakko."

"Suomessa muutetaan pääosin vasta kun on aivan pakko tai myöhäistä. Kerta toisensa jälkeen murros yllättää johtajan kuin ensilumi suomalaisen autoilijan. Maailma on mennyt sellaiseksi, ettei siinä tahdo pysyä millään mukana, jos ei ole valmis uudistumaan. Jatkuva ja tempoileva muutos on uusi normaali. Se sotii vastaan kaikkea mitä itseään arvostava ja pitkäjänteisesti uraansa kehittävä johtaja itsestään ajattelee."

"Harva pohtii asioita loppuun asti. Sitä millaisia vaihtoehtoja yrityksillä ja johtajilla on kolmen tai viiden vuoden kuluttua jos muutoksiin ei ryhdytä aidosti ja ajoissa. Aika monella toimialalla kannattavuuden ja kasvun näkymät ovat miinusmerkkisiä. Yrityksen on löydettävä kasvu-ura ennen kuin se menettää tuloksensa."

"Kadotetun rahan mukana häviää vaihtoehto kehittää ja johtaa muutosta rakentavasti. Onnistuneet muutokset johdetaan silloin kun kaikki on kunnossa. Vaikeinta on vain ymmärtää, että muutosta tarvitaan juuri silloin kuin kaikki vaikuttaa täydelliseltä."

Ei kommentteja: