sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Rukan kehitys tapahtuu rinneyrittäjän vuokramaalla


www.ruka.fi/valley

Rukan kehitys tapahtuu rinneyrittäjän vuokramaalla hankkeet tukevat autottomuutta ja siten ympäristön kestävää kehitystä, Gondoli yhdistää kylät ja palvelut .

Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa. RukaValleyn ja Rukan nykyisen kylän RukaVillagen välinen siirtyminen tulee olemaan entistä helpompaa ilman autoa kun kylien välille rakennetaan tunturin ylittävä maisemagondoli, joka kuljettaa tunturin yli niin laskijat, jalankulkijat kuin pyöräilijätkin. Syksyllä 2018 valmistuva maisemagondoli liikennöi ympäri vuoden ja matka RukaValleystä Rukan nykyisen kylän ravintoloiden ja palveluiden ääreen vie gondolilla vain kuusi minuuttia. Saaruan huipulla sijaitsevan väliaseman ansiosta gondoli palvelee myös laskevia asiakkaita, erityisesti perheitä ja aloittelijoita.

15 miljoonan euron uudistukset rinteille 

Maisemagondolin lisäksi Rukan Eturinteelle rakennetaan uusi kuomullinen 6 hengen tuolihissi, VillageExpress. Laskijoiden ja jalankulkijoiden lisäksi hissi tulee palvelemaan myös pyöräilijöitä. Kaudelle 2017–2018 avautui 4 hengen SaaruaExpress-tuolihissi ja RukaValleyn kylkeen uusittu Family Park tubing-alueineen. Rukan yhteensä 15 miljoonan euron investoinnit rinteisiin ja hisseihin nostavat hissikapasiteettia yli 20 %. Rukan tavoitteena on olla maailman paras hiihtokeskus perheille.  

Euroopan aluekehitysrahasto tukee Rukan rinteiden kehityshankkeita.

Rinneyrittäjän vuokramaalle kaavoitetut rakennusoikeudet poikivat mahdollisuuden ”15 miljoonan euron uudistuksiin rinteille”. 

Rakennusliike Rakennusteho Oy yhteistyöhön rinneyrittäjän Rukakeskus Oy:n kanssa uuteen hankkeeseen.

https://rakennusteho.fi/kohde/rukavalley-kuusamo/

Ei kommentteja: