lauantai 17. maaliskuuta 2018

Haukkavuori

Kevätpäivän extempore retki suuntautui Haukkasaloon Haukkavuorelle. Takakonttiin laitettiin lumikengät ja sauvat. Harjunsalmelta suuntasimme kohti Pihlajakoskea. Siitä eteenpäin mentiin Haukkasalon lossi -kylttien mukaan. Jäätie oli hyvässä kunnossa. Haukkasalossa tie oli hyvin aurattu, mutta jokseenkin kapea. Nopeusrajoitus oli 30 km/h ja sitä kannattaa noudattaa, muuten tulee kalpeita hetkiä.

Ajoimme saaren läpi Haukkavuorentien risteykseen. Harjunsalmelta on matkaa noin 15 km. Sitten lumikengät jalkaan ja sauvat käteen. Alkumatka oli auraamatonta tietä. Ensimmäinen mökkiliittymä oli oikealle, ja siitä noin 50 m päästä otimme oikealle umpihankisuunnan. Sopivia tönnäitä kierrellen, kiipeillen ja katsellen pääsimme Haukkavuoren laelle. Keli oli sopiva lumikenkäilyyn. Koskematonta luontoa ja aurinkoa. Lumikengät upottivat hankeen jokseenkin vähän. Kulkeminen oli helppoa. Maisemat kaakkoon päin Päijänteen selälle olivat upeat.

Matkasimme mäkeä alas takaisin Haukkavuoren tielle, jota pääsimme takaisin autolle. Lumikenkäillen matkaa kertyi noin 3 km. Pusero oli märkänä ja mieli virkeenä. Paluumatkalla poikkesimme näkötornilla, mutta se oli lukossa. Hienolle paikalle on rakennettu. Se on erään sveitsiläisen pankkiirin rakennuttama yksityinen näköalapaikka, puinen näkötorni.

Lopuksi matkan kruunasi kahvit Harjunsalmen kahviossa.

Ei kommentteja: