torstai 8. maaliskuuta 2018

Kittilä - Jämsä vertaukset

Edellisessä valtuustossa puheenaiheeksi nousi Himos asioissa, että tästä tulee toinen Kittilä.

Paikallislehti Jämsän Seutu kirjoittaa seuraavasti:

"Piritta Rantanen (sd) muistutti puheenvuorossaan, että virkamiehillä on puoli vuotta työaikaa aloitteen jättämisen jälkeen eikä poliitikkojen pidä asiaan silloin puuttua."

– "En ole tyytyväinen siihen, miten asiaa on hoidettu. Kittilässä oli samanlaisia piirteitä kuin tässä prosessissa. Minulla ei ole mitään Himoksen kehittämistä vastaan, mutta mielestäni nämä asiat täytyy hoitaa oikein, hän toteaa."


"Asiasta käytiin vilkas keskustelu, jonka yhteydessä tilannetta verrattiin kahteen otteeseen Kittilän tilanteeseen. Useita Kittilän luottamusmiehiä epäillään parhaillaan virka-aseman väärinkäyttämisestä."

– "Haluaisin ottaa kantaa siihen, miten aloite on edennyt. Kittilässä oli samanlaisia piirteitä kuin tämän prosessissa. Kun aloite jätetään, virkamiehillä on puoli vuotta työaikaa. Siihen ei poliitikkojen pidä vaikuttaa niin kuin nyt on tehty. Minulla ei ole mitään Himoksen kehittämistä vastaan, mutta asiat on hoidettava oikein, Piritta Rantanen (sd.) sanoi."

Ensinnäkin täytyy todeta, ettei toimittajat ymmärrä asioista yhtään mitään. Kirjoittavat vain, mitä muut puhuvat, ajattelematta yhtikäs mitään. Tosin eivät populistiset paikallispoliitikotkaan näytä ymmärtävän, mistä on kyse. Kittilähän on ajatukset pysäyttävä aihe, populistinen sellainen.

Täytyy todeta vain, että Kittilässä päättäjät ovat sekä hissiyhtiössä, että päättävissä elimissä. Eli Jämsä-Himos asiaa ei tule verrata Kittilä-Levin hissiyhtiö asiaan. Lisäksi Kittilässä on muitakin kupruja. Kaiken kaikkiaan sekainen soppa.

Jos Kittilän tapausta halutaan verrata Jämsään, niin Jämsän Aluelämmön tapaus on osittain verrattavissa pohjoiseen tapahtumiin. Myös muiden kuntien Fennovoiman sijoitukset eivät kestä päivänvaloa. Sitä päätöstä ja sen taustoja varjellaan kuin piru raamattua. Asiat ovat kerta kaikkiaan salamyhkäisyyden alla.

Ei kommentteja: