tiistai 6. helmikuuta 2018

Metsähallitus luottaa Rukan lasketteluliiketoiminnan kehittämiseen ja rinneyrittäjään

Metsähallituksen ja Kuusamon kunnan yhteistyö Rukan rinneyrittäjän kanssa tuottaa tulosta. Metsähallitus maanomistajana tekee yhteistyötä rinneyrittäjä Rukakeskus Oy:n kanssa. Itä-Rukalle nousee uusi kävelykylä RukaValley tulee Metsähallituksen Rukakeskus Oy:lle vuokraamalle maalle aivan rinteiden juureen.

Iltalehti Jättimäisiä investointeja! Rukalle uusi hotelli ja koko tunturin ylittävä gondolihissi

Rukan suurin maanomistaja Metsähallitus pitää investointiuutisia positiivisena signaalina alueesta kiinnostuneille tahoille. Rukalla ymmärretään kokonaisvaltaisen suunnittelun merkitys. Gondoliyhteyden myötä Rukan kiinnostavuus matkailu- ja sijoituskohteena nousee uudelle tasolle, Metsähallitus Kiinteistökehityksen johtaja Tuomas Hallenberg sanoo. Hallenbergin mukaan Metsäahallitus hakee sijoittajaa ja hotellioperaattoria RukaValley-hotellin viereiselle tontilla.”

”Rukan kehityksessä alkaa nyt uusi aikakausi, kun gondolihissi yhdistää Rukan nykyisen ja uuden kylän. Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa, toteaa Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.”

Palautettakoon mieliin, että jo 8.2.2012 vahvistuneessa Länsikeskuksen asemakaavassa on esitetty kaavaselostuksessa on esitetty Himoksen rinnealueelle viemään Himoksen kehityksen uuteen aikaan. (sivu 40)

Himoksen Länsikeskuksen asemakaava

Hanke ei ole päässyt etenemään, kun rinneyrittäjä Hiihtokeskus Himosvuori Oy ei ole päässyt Jämsän kaupungin kanssa sopimukseen alueiden vuokrauksesta.

Saamieni tietojen mukaan osa kuljetushissijärjestelmästä olisi toteutunut silloisen rinteiden juureen sijoittuvan kylpylähankkeen kassa samaan aikaan ja kylpylän sekä kylpylähotellin käyttöön.

Alla kuva Rukan ja Himoksen kuljetusjärjestelmien kuvamateriaaleista.

Ei kommentteja: