perjantai 20. marraskuuta 2015

Ehdotus, Vuoden liikuntateko 2015

Nyt on aika ehdottaa Vuoden liikuntatekoa. Jämsän kaupungin sivistyslautakunta valitsee Vuoden 2015 liikuntateko -palkinnon saajan. Vuoden liikuntateko -arvonimi voidaan myöntää kaupungin parhaalle urheilijalle, kuntoliikkujalle tai -liikuttajalle, liikuntaseuralle tai jollekin huomionarvoiselle liikuntateolle.

Kuntien Vuoden 2015 liikuntateko -palkinnot jaetaan tammikuussa Jyväskylässä Keski-Suomen Urheilugaalassa.

Vuoden liikuntateko -palkinnon saajaa voi esittää yksityinen henkilö tai jokin yhdistys, yhteisö tai muu vastaava. Ehdotuksia voi tehdä aina pe 20. marraskuuta saakka. Perustellut esitykset voi lähettää Jämsän kaupungin sivistystoimeen osoitteella Jämsän vuoden 2015 liikuntateko, Jämsän kaupunki liikuntapalvelut Seppolantie, 42100 Jämsä, tai sähköpostilla: sivistys@jamsa.fi.

Ehdotus, Vuoden liikuntateko 2015

Himos hiihtokeskus on tarjonnut laadukasta palvelua ulkoliikunnan, laskettelun ja murtomaahiihdon maailmaan jo yli 30 vuotta. Kun yritys on pystynyt kehittymään, tarjoamaan työpaikkoja ja pysymään innovatiivisena näin pitkään, on silloin tehty jotain oikein.

Keskus tarjoaa jokaiselle jotain ja näkyy monen ihmisen tai ryhmän arjessa:
- Yritykset ja ryhmät käyvät Himoksella kokoustamassa tai viettämässä aikaa rinteessä
   asiakkaidensa kanssa
- Perheet ja kaveriporukat tulevat Himokselle vapaa-aikanaan
- Koulut käyttävät Himosta urheilutoiminnassaan
- Seurat hakeutuvat harjoittelemaan ja kisaamaan laadukkaille rinneprofiileille
- Työhyvinvointia edistetään valitsemalla virkistyspäiväksi laskettelu tai hiihto
   Himoksen maisemissa
- Merkkipäiviä lähdetään juhlimaan tai muistelemaan mökkeillen ja ulkoillen
   Himoksen maastoissa
- Yhteistyö ulkomaalaisten kanssa kehittää ja pitää yllä
   kansainvälisyyttä – toimintaa ilman rajoja


Niin moni hyvä asia kerää ihmisiä Himokselle tuoden samalla työpaikkoja, kehittäen paikallista toimintaa ja hyvinvointia sekä luoden Jämsän kaupungille kuvaa monipuolisten palveluiden tuottajana ja paikkana jossa halutaan kehittyä, tarjota hyvinvointipalveluita ja kasvaa sekä kasvattaa.

Jos kriteeriksi valitaan liikuttamisen volyymi ja terveysvaikutus, on Himos ehdoton ykkönen jämsäläisten liikuttajana.

Himos on ollut koko 30-vuotisen toimintansa ajan merkittävä jämsäläisten liikuttaja. Toiminta on vuosi vuodelta monipuolistunut enempi ympärivuotiseksi. Himos liikuttaa talven aikana yli 200 000 kävijää, mahdollistaa nykyoloissakin noin 4 kuukauden pituisen laskettelukauden, järjestää vuosittain erityisryhmien mm. liikunta- ja kehitysvammaisten liikuntapäiviä, mahdollistaa monien laskettelukilpailujen järjestämisen. Jopa huhtikuun puolivälin jälkeen kansallisen nuorten laskettelijoiden suuren kauden päätöskisan Himos-Leitnerin ym. jo edellä mainittua toimintaa. Himoksen maastohiihtoladuilla liikkuu muiden muassa jämsäläisiä runsaasti.Keväästä syksyyn liikkuvat Himoksen rinteillä sauva- ja maastokävelijät, maastopyöräilijät, Frisbeegolfaajat ja sienestäjät sekä marjastajat. Myös Himoksessa järjestetyt pyöräilijöiden alamäkiajot, endurokisat ja Neste Oil-ralli liikuttavat ihmisiä.

Himos tarvitsee myös kannustetta ja huomion osoitusta. Toivottavasti katettu laskettelurinne ja monipuoliset sisäliikuntamahdollisuudet toteutuvat lähivuosien investointeina.

Näillä perusteilla me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2015 liikuntateon tekijäksi valitaan Himos.

Jämsässä 19.11.2015
Leo Värelä, Jyrki kokko, Hannu Weijo, Risto Ahonen, Tupu Ahonen,
Päivi Ketolainen ja Seija El Sayed