sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Kysymysten sunnuntai !!!

Kylpylän aiesopimus:
Kuka valtuutetuista on saanut kylpylän aiesopimuksen?
- Sen on voinut erikseen pyytää, mutta sitä ei ole saanut.

Ja kuka on lukenut?
- Tallukassa paperi kiersi pöydissä. Noin puolet valtuutetuista oli paikalla ja pystyikö sopimusta oikeasti lukemaan kesken muuta kokousta, mielestäni ei.

Kuka on hyväksynyt 8.10.2015 tehdyn kylpylän aiesopimuksen?
- Ei sitä ole voinut kukaan hyväksyä, kun se ei ole ollut minkään päätöselimen esityslistalla ennen sitä, eikä julkisesti nähtävänä.

Kaupunginhallitus on 16.6.2015, ennen kuin aiesopimus on 8.10.2015 allekirjoitettu, päättänyt esittää valtuustolle, että varaa 4,45 M€ Himoksen alueen kehittämishankkeeseen. Kaupunginhallituksen päätöksessä ei ole mitään aiesopimuksen vuokraehdosta, eikä päätöksestä ei ole voinut valittaa, koska se on valmisteleva päätös.

Kylpylän tontin vuokrasopimuksen vuosivuokran määrä:
Kylpylän tontin arvo on tällä tietoa noin 3 000 000 € ja Jämsän kaupunki tulee perimään vuosivuokraa 7,5 %. Jos aiesopimuksessa lukee, että enintään 75 000 €, niin se on vain 1/3 oikeasta vuokrasta. Oikea vuokran suuruus 3 000 000 eurolle on enintään 225 000 €/v. Eli miksi nyt käytetään prosenttilukua 2,5 %?

Tekninen lautakunta hyväksyy aikanaan vuokrasopimuksen. Se ei tule valtuustoon. Hallitus voi kyllä käyttää otto-oikeutta. Mutta lienee niin ettei käytä.

Kunnallistekniikka:
Kylpylää varten tehdään Himoksen alueella Himos-Infran toimesta ns. tonttiliittymät, isompia muutoksia ei tällä tietoa Himoksen alueella kylpylän takia tarvita?
- Isot kunnallistekniikkaan kohdistuneet muutokset maksaa maankäyttösopimuksen mukaan kylpyläyhtiö, maksettava summa perustuu valtuuston päättämään maankäyttösopimuksen malliin..

Ehkä nämä ovat vain asioita, joihin ei ole virallisia vastauksia?