sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Osa 2 juoksematta, tavoitteena kompromissi

Himoksen osayleiskaavan 2-4 päivittäminen sai alkunsa, kun liikemiehet laittoivat Jämsän kirjaamoon kylpyläideansa. Ehdotuksessa kylpylän paikka muuttui Keski-Himoksen juurelta niin sanotulle teatterin mäelle. Ja osayleiskaavan sille alueelle ei oltu kaavailtu kylpylää. Siksi osayleiskaavaa tuli muuttaa.

Kaavan päivittäminen alkoi ja valmisteluvaiheessa Hiihtokeskus Himosvuori ehdotti, että kylpylän saamiseksi Himokselle tulee osayleiskaavan 2-4 käsittely jakaa kahteen, osa 1 ja osa 2. Tämän viestin saivat valtuutetut sähköpostilla. Tämä oli sinänsä hyvä, koska osalyleiskaavan alueen osa 2 neuvottelut olivat jälkijunassa verrattuna osa 1 alueeseen. Osa 1 on kylpylän , Himoshotellin ja golf-kentän alue (alla kuva).

Himoksen osayleiskaava 2-4 osa 1 hyväksyttiin valtuuston kokouksessa joulukuussa. Lainvoiman kaava sai, kun valituksen tehnyt taho veti valituksensa pois. Tällöin elettiin tammikuun loppua.

Himoksen osayleiskaava 2-4 osa 2 käsittely on alkanut. Kuten tiedetään, 100 m juoksussa viimeinen 50 m on haasteellisempi, niinkuin on osa kaksikin. Osa 2 vaikuttaa Himoksen kehittymiseen laskettelukeskuksena. se kilpailee ainoana eteläisen Suomen laskettelukeskuksena Lapin keskuksia vastaan.

Laskettelukeskuksen kehittyminen luo kylpylälle ja kylpylähotellille sekä muulle toiminnalle paremman taloudellisen tulevaisuuden. Sinänsä kaikki tukee toisiaan.

Kaiken kaikkiaan koko sirkuksen saaminen liikkeelle tuo kultaharkkoja veronmaksajien pussiin.

Himoksen osayleiskaava 2-4, alueet kokonaisuudessaan.


Himoksen osayleiskaava 2-4, alueittain


Himoksen osayleiskaava 2-4, osa 1