perjantai 17. joulukuuta 2021

Jämsän kaupungin henkilöstösuunnitelma 2022

Sain käteeni vihdoinkin Jämsän kaupungin henkilöstösuunnitelman 2022. Pääperiaatteena talousarvion tekemisessä on, että ensin pitää tehdä henkilöstösuunnitelma, jotta tiedetään henkilöstökustannukset ja sen jälkeen tehdään talousarvio. No nyt meni väärinpäin. Talousarvio on jo hyväksytty vuodelle 2022.

Tutkin alla olevaa taulukkoa eli Jämsän kaupungin henkilöstösuunnitelmaa vuodelta 2022, joka on nyt kaupunginhallituksen esityslistalla. Pitää tietää taulukkoa tutkiessa, että jo vuodesta 1994 kaupungin asukasluku on vähentynyt noin sadalla tai sadalla viidelläkymmenellä joka vuosi. Ja näin näyttävät tulevien vuosien ennusteetkin.

Henkilöstösuunnitelman mukaan henkilötyövuodet (htv) kasvavat 38,11 htv:lla. 

Samaisena aikana henkilöstömenot kasvavat 5.200.000 € eli 5,2 milj. euroa. Siihen liittyy tietysti palkankorotuksia, mutta myös nämä 38 uutta tehtävää.

Kun tiedetään, että kaupungin suurin yksittäinen menoerä on henkilöstömenot, niin niiden kanssa tulee olla niin sanotusti tarkkana.

Täyttölupia lukiessani jäi minulle epäselväksi osan kohdalla se, että
onko tehtävä uusi vai
onko tämä tehtävä auennut eläköitymisen myötä.

Nämä eivät mielestäni selviä esityslistan tekstistä riittävällä tarkkuudella.

Kyllä pistää nyt miettimään henkilöstösuunnitelmaa lukiessa , että henkilöstömäärä ja -kustannukset kasvavat jokseenkin paljon, 38,11 htv ja 5,2 M€. Muuten 38 henkeä on noin 1,5 M€ laskettuna sillä, että yksi työntekijä maksaa noin 40.000 €/hlö/v.

Valtuutettuna ja tarkastuslautakunnan jäsenenä seuraan "isoa kuvaa". 

Tuleeko tässä kohta pää vetävän käteen? Riittääkö niin sanotusti rahat?

Henkilöstön määrä on värjätty keltaisella ja punaisella henkilöstömenot.

Ei kommentteja: