Siis ei ole rokotepakkoa, mutta yleisesti haluttaisiin, että rokotekattavuus olisi mahdollisimman suuri. Tämän takia mediassa käytetään teille kaikille jo tuttuja termejä:
- vetoan ihmisiin
- meidän keskeinen viestimme on, ottakaa rokote
- päällimmäinen viestimme ihmisille on, että ottakaa rokote
No rokotekattavuuden tavoitteeseen ei ole ns. päästy, niin mikä sitten neuvoksi?
Rapakon takan on jaettu oluttuoppeja, donitseja ja marisätkiä, jotta rokotekattavuus kasvaisi. Kauko-idässä on arvottu nautoja, kun on rokotuksessa käynyt. Suuri ja mahtava naapurimme idässä arpoo viisi autoa Moskovassa. Saapasjalkamaassa ilmoitettiin rokotusaika, sitä ei tarvinnut itse varata.
Entä rahan vaikutuksen keinot?
Kreikassa yli 60 v, jotka kieltäytyvät rokotuksesta, saavat joka kuukausi ensi vuoden alusta alkaen 100 euron sakon. Myös Keski-Euroopassa on myös väläytelty vastaavanlaista rahan voimaa, Saksassa ja Itävallassa.
Entä jos maksettaisiinkin selkeää rahaa?
Tutkimuksissa eri maissa rahan vaikutuksesta rokotekattavuuteen on saatu ristiriitaisia tutkimustuloksia. Erään näkemyksen mukaan rokotuksilla vältetään kalliita sairaalajaksoja ja vähennetään taudin leviämistä sekä vähennetään rajoituksia.
Erittäin korkeasti oppineen taloustieteen henkilön mukaan rokotuksesta maksamisesta entistä edullisemman vaihtoehdon aiheutuneisiin kuluihin nähden. Summan voisi maksaa kaikille rokotetuille tasa-arvon nimissä. Niin summalla ei ole enää suurtakaan merkitystä tässä konkurssissa, koska rahaa on jo palanut sen verran paljon.
On se ihmisolento kaiken kaikkiaan kekseliäs.
Ja mikä tehoaa suomalaisiin?
Tehoaisiko suomalaisiin parhaiten kuitenkin se perinteinen punainen Orthexin 10 litran muoviämpäri?
Tai se satanen, joka luvataan kansalle, mutta sitä ei loppujen lopulta kuitenkaan saa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti