Tehdään ensin pieni ajatteluleikki. Työssäkäyvä kansa menee töihin pääsääntöisesti kuuden ja kahdeksan välillä. Oletetaan, että töihin alkamisaika on kello 7.
Lähdetään tästä seiskasta laskemaan takaperin. Eli jos töiden alkamisaika on seitsemän, niin töissä tulee silloin olla viimeistään 6:50. Työmatkaan ihmisiltä kuluu arviolta puoli tuntia (hihavakio). Joten tällöin hän lähtee kotoaan 6:20. Lehden lukemiseen kuluu aikaa noin 20 minuuttia joten lehden tulee olla jaettuna laatikossa 6:00.
Jos taas työmatka on tunnin, niin postin tulee olla laatikossa jo 5:30, jotta sen kerkeää lukemaan.
Eli Hesarin ilmoittama (alla kuvaruutukopio) viimeinen jakoaika 6:30 on auttamatta liian myöhään. Se tulisi olla 6:00 tai tunnin työmatkalaisella 5:30.
No itse heräilen nykyisin neljän ja viiden aikoihin. Ennen vanhaan, siis vielä viime talvena, Hesari jaettiin aina ennen viittä. Luin lehden viiden ja puoli kuuden välissä. Sitten tein aamutoimet ja menin töihin kuudeksi. Työmatkani on muuten vain noin 10 minuuttia. Hesarin tilaajana olin enemmän kuin tyytyväinen.
Nyt tällä hetkellä Hesari jaetaan keskimäärin noin 5:30 ja tällöin minulta jää lehti käytännössä aina arkisin ma-pe aamulla paperisena minulta lukematta.
No miksi intouduin juuri nyt kirjoittamaan johtuu siitä, että tänään sunnuntaina sain Hesarista vain puoli lehteä A ja B osat. Olen kyllä tilannut koko lehden A-D osat. Nyt ois aikaa lukea, kun on viikonloppu. Mutta kun lehden teon kanssa on ongelmia. Näin kerrottiin lehden jakelupäivystyksestä.
Tilaanko Hesarin paperilehden aivan turhaan?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti