sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Lakkasuo

Koitti aurinkoinen ja keväinen aamu ja ulos piti päästä. Suunnaksi otettiin Oriveden Lakkasuo. Orivedeltä ajetaan pohjoiseen kohti Ruovettä n. 12 km. Lakkasuo sijaitsee tien oikealla puolella. Auto jätettiin parkkiin metsätien pätkälle, karttalinkki.

Siitä sitten lähdettiin vastapäivään kiertämään reittiä. Heti aluksi popsimme jäisiä karpaloita parkkipaikalta kiven heiton päästä. Sitten lyhyen kangasmaatokävelyn jälkeen alkoi pitkospuut. Ja niitä sitten kesti. 

Pitkopuita meni vähän sinne ja tänne. Kaikki reitit ei ole Maastokartat sovelluksessa. SUOSITTELEN, että tarkistat sijaintisi kännykästä kohtaisen useasti. Muuten menet harhaan (nimimerkillä kokemusta on). 

HUOM! Alueella ei ole minkäänlaisia opasteita.

Suoalueella on paljon tutkimuskenttiä ja erilaisia merkkikeppejä. Suurimman osan tarkoitus jäi epäselväksi. Pitkospuut kulkivat aika lailla veden rajassa pitkän matkaa. Ja pitkiä pätkiä oli "verhottu" kanaverkolla. Lienee liukkauden torjuntakeino (?).

Pohjoispäästä tuli polku tien suuntaisesti metsää pitkin. Se oli helppokulkuinen.

Suomen Luonnonsuojeluliitto:
Lakkasuo on valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan sisältyvä, luonnoltaan monimuotoinen keidassuo. Alueella on noin kolmen kilometrin mittainen pitkospuureitistö, jonka varrella on yhteensä 24 suotyyppinäyte-alaa. Näyte-alat edustavat lähes kaikkia Etelä- ja Keski-Suomen yleisiä suotyyppejä. Alueella pääsee siis tutustumaan monipuolisesti suomalaiseen suoluontoon. Lakkasuo tarjoilee nimensä mukaisesti suon antimia, kuten lakkoja ja karpaloita.

Matkaa reitillemme kertyi 3,8 km.


Ei kommentteja: