sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Isojärvi - Kurkijärvi

Koitti sunnuntai ja lähdettiin tutkimaan Kurkijärveä Isojärvelle. Aurinko paistoi ja oli melko tuulista. Oltiin kympiltä Heretyn parkkiksella. Parkissa oli vain yksi auto. Siitä sitten hilpasimme Heretyn kämpän ohi lumiselle polulle. Kurkijärven sillan alla oli sulia kohtia. Otin Kannusjärven nuotiopaikalta reilun parimetrisen koivun karahkan kaiken varalta.

Sitten vaan kohti Kurkilahden pohjukkaan. Jää paukkui aika lailla ja aina kun railo syntyi jalkojen alle, niin kylmät väreet kulki pitkin selkärankaa. Jää oli vanhaa ja luovuin karahkasta. Kurkiojan kiersimme kaukaa virtauksen aiheuttaman heikon jään takia. Ajastaan pääsimme lahden pohjukkaan ja pidimme ryyppytauon. 

Alun perin ajattelimme kiertää koko Kurkijärven rantoja pitkin. Päätimme kuitenkin oikaista Kurkiniemen poikki. Aivan koskematonta "aarniometsää". Ajastaan pääsimme niemen toiselle puolen. Kiersimme saaren ja kävimme kalliojyrkänteen juurella.

Kävimme paluumatkalla Mäyräniemessä. Kova tuuli jäällä oli melko kylmä ja eli emme koko järveä rantoja pitkin kiertäneet. Piipahdimme Kannuslahden nuotiopaikalla, missä oli jo kymmenkunta luonnossa liikkujaa syömässä eväitään. Heretyn parkkipaikalle päästyämme olivat autot lisääntyneet yhdestä noin kahteenkymmeneen.

Mukava sunnuntaireissu aurinkoisessa, mutta tuulisessa luonnossa.

Matkaa kertyi reilun 5 km.


Ei kommentteja: