torstai 30. maaliskuuta 2017

No tulihan se sieltä

Jämsä on jo myöntänyt 4,45 M€ kylpylän rakentamiseen liittyviin avustaviin toimiin ja nyt jatketaan iltalypsyllä kaupunginhallituksessa.

Kaupunginhallitus - Esityslista 03.04.2017/Asianro 5

"Varsinainen maankäyttösopimus noudattaa pääosin nykyistä käytössä olevaa maankäyttösopimusta, paitsi Vesihuollon osalta on poistettu Himos-Infra Oy. Lisäksi on tehty muutamia tarkennuksia mm. vakuusmenettelyyn ja sanamuotoihin.

Himos Infra Oy:n poisto sopimuskumppanuudesta johtuu kirjanpidollisista ja verotuksellisista syistä. Alueella on kunkin maanomistajan kuitenkin liityttävä alueen vesihuollon järjestäjän eli Himos Infran verkkoon. Verkoston rakentaminen kuuluu sopimuksen piiriin, sen maksaa kaupunki ja se veloitetaan maankäyttösopimuksen kustannuksissa. Vesihuollon liittymismaksuista annettu alueen liittyjien alennus (50 %:n) hyvitys voimassa olevista liittymismaksuista poistuu, mutta maaomistajat saavat hyödyn kokonaan arvolisäverottomissa rakentamiskustannuksissa. Liittymismaksusta päättää Himos Infra Oy."

Kaupunki tekee "uuden" kylpyläalueen vesihuollon ja sitä ei enää jälkikäteen voi lisätä allekirjoitettuihin Tobermore Oy:n ja kumppanin maankäyttösopimuksiin.

Mitenköhän suhmuroidaan Kylpylän liittymismaksu?

Heruuko utareista edelleen....