keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Poliittinen eliitti landella

Kuntavaalit on 9.4.2017. Helsingin kirkolta on poliittinen eliitti rantaunut Kehä kolmosen ulkopuolelle pitkästä aikaa - tänne landelle he ovat tulleet. Näemme heidät fyysisesti toreilla ja virtuaalisesti olohuoneissamme erilaisissa TV keskusteluissa.

Hieman on kornia, että poliittinen eliitti istutetaan lauantai aamuna pirssiin suuntana Jämsän tori. Tietääköhän eliitin ylimmät edes, missä Jämsä on?

Tähän poliittiseen eliittiin kuuluvat puolueiden kirkkaimmat tähdet ja kansanedustajat. He ovat puhumassa kuntavaalien ehdokkaiden puolesta.

Siinä sitä sitten torin laidalla patsastellaan "minä ja eliitti". Kännykkäkamera räpsää kiivaana selfieitä. Pari vaihtuu ja eliitti pysyy samana. Alta aikayksikön sosiaalisen median valtaa torikuvat. Mutta onko Jämsä kehittynyt yhtään? Ego on ainakin piireissä exponentiaalisesti kehittynyt.

Ja kuka tämä kaiken maksaa - ME. Joka kuukausi verorahoilla tuemme tätä toimintaa. Puoluetuet ovat lähiviikkoina kirjaimellisesti ripoteltu toreille.

Mehän ollaan Jämsään valitsemassa päättäjiä, parhaita henkilöitä, päättämään meidän asioistamme. Me emme tarvitse poliittista eliittiä Jämsän torilla.

Hoidetaanko sittenkin kuntavaalit paikallisesti?