sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Seuraava yksittäistapaus Himos Resort Oy:lle

Seuraan, mitä Himoksen alueella tapahtuu, jo etukäteen ennen valtuuston kokouksia. Himos Resortin asiat tuntuvat etenevän nopeasti eteenpäin, tuntuvat oikein kiitäävän eteenpäin. Ja se mikä on mielenkiintoista, niin maankäyttösopimuksien tekemisessä käytetään hyvin erilaisia toteutuksia.

Seuraava yksittäistapaus maankäyttösopimuksen muutoksessa Himos Resort Oy:lle.

Kaupunginhallitus - Esityslista 03.04.2017/Asianro 4

"Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että valtuusto muuttaa tässä yksittäistapauksessa hyväksymäänsä maankäyttösopimuksen kustannusvastaavuus periaatetta siten, että Himos Resort:in osalta kadun rakentamiskustannukset ovat velkasaatavaa Jämsän kaupungille ja ne peritään silloin kun asemakaavan mukaisen tontin 182-40-4245-1 (Himos Resort Oy) rakentaminen aloitetaan. Himos-Infra Oy perii kustannuksensa tältä osin 100 %:na liittymismaksuna. Himos Resort Oy maksaa kadun rakentamiskustannuksille ja mahdollisille vesihuollon rakentamiskustannuksille (mikäli rakentamiskustannukset ylittävät 50 % liittymismaksusta) 3 %:n vuotuisen koron tien valmistumisesta lähtien."

Siis kaupunki rakentaa Himos Resort Oy:lle kadun ja vesihuoltolinjat sekä katuvalot velaksi ja velka maksetaan kun alueen /tontin rakentaminen aloitetaan. Mitään vakuutta ei maksamisesta ole ja "koska kyseessä on erityisjärjestely ja vähäinen summa, saatavalle ei erikseen vaadita vakuutta."

Talouspäällikkö tekee Himos Resort Oy:lle uusia ja uusia maankäyttösopimuksen muutoksia sen kunnallistekniikan rakentamisen rahoitusmalleja ns. kaupungin kustannuksella.

Himos Resort Oy:llä on jo ennestään melkoinen summa velkaa, jota on käsitelty kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston kokouksissa.

Kuka valtuutettu ymmärtää, kun asia tulee valtuuston päätettäväksi, missä taas maankäyttösopimusta muutetaan?

Ymmärtääkö talousjohtajakaan, mutta uutta tulee?

Miten etenisivät
- Muurajaisrinne?
- Keski-Himoksen alaosa?
- Keski-Himosprojekti?

Koko Himos pitää saada kehittymään, koska sen on meidän jämsäläisten etu. Sitten rahaa sataa veronmaksajien laariin.