lauantai 3. joulukuuta 2016

Hiljainen hyväksyntä - Miljoonat kyseessä

Yritys A ja julkisyhteisö X neuvottelivat asioista. Keskustelivat tietystä etenemismallista laaja-alaiselle kokonaisuudelle. Yritys A laati neuvottelusta muistion. joka lähetettiin sähköpostilla julkisyhteisön pomolle. Pomo ei ollut lukenut sähköpostiin tullutta muistiota. Hiljainen hyväksyntä muistiolle tulee, jos sitä ei kiistetä. Pomo kieltää asian ja varsinkin muistion sisällön.

Tästä menettelytavasta, hiljaisesta hyväksynnästä, on oikeuden päätös. Julkisyhteisön pomo voi luvata yritykselle neuvottelujen perusteella melkein mitä vaan. Hänellä on valtuudet sellaiseen toimintaan. Se on vain pomon viisaudesta kiinni, kuinka pitkälle meneviä sopimuksia voidaan riskillä tehdä. Raja on siinä, että hermostuuko poliittinen johto.

No nyt kun asiat eivät nyt ole edenneet sovitulla tavalla muistion mukaisesti, niin Yritys A vaatii julkisyhteisöltä miljoonia. Julkisyhteisö on erittäin pahassa välikädessä. Julkisyhteisön poliittinen siipi ei tiedä asiasta juurikaan mitään. Asioita mielestäni salaillaan.

Tästähän seuraa juristien taisto. He käärivät tuohta, nautiskelevat.

Onko julkisyhteisön pomo tehnyt virkavirheen?
Pitäisikö poliittisen siiven tietää asia vai ei?