lauantai 3. joulukuuta 2016

Aurinkosähköpaneelit - Pohjolan Energia

Myyntipojat ei osaa hommaansa Pohjolan Energialla. Kyllä hän yritti myydä, mutta insinöörinä kaipaa tietoutta, millä perusteella kaupat tekisin. Myyntipoika kyllä osasi esitellä kaikkea hienoa, mutta ei sitä, mitä on myymässä.

Jäin kaipaamaan:
- teknistä tietoa, asennus, laitteet jne
- tarkkaa tietoa paneeleista, mm.rakenne ja materiaalit
- kustannustietoutta, sähkön osto ja myyntihinta
- sähkön kulutus talossamme
- paneeleilla tuotettava sähkömäärän
- takaisinmaksulaskelman

Sikaa en voi säkissä ostaa. Surkea suoritus. Turha on tulla ilman argumentteja mitään myymään.

Siksi otin Googlen ja Excel -taulukon. Lyhyesti ilmaistuna: taloomme sopii 7 kWp laitteiston hinta liikkunee 11000-14000 € haminoissa. Pohjolan Energia hinta oli 17000 € ilman mitään tietoutta, mitä yllä esitin.

Jos tästä vielä innostun kauppoja tekemään, niin etsin sellaisen myyjän, joka osaa antaa kysymyksiini vastaukset. Tosin hintataso on kova ja takaisinmaksuaika 15-18 v. Ei houkuttele oikein ostamaan aurinkopaneelijärjestelmää. 

Kuka oikeasti ostaa 17000 € aurinkopaneelisysteemin ilman mitään perusteita?
Ei kukaan.

Pohjolan Energialla on Jämsässä kampanja menossa. Mielestäni laitteisto on liian kallis. Tuntuu hieman huijauksen meiningiltä. Tämä päätelmäni perustuu pääosin Motivan sivuilta saamiini perustietoihin sekä omiin laskelmiini.

Tuli tässä lopuksi mieleeni ne Lämpöluxin ikkunamyyjät. Pohjolan Energian pojat ei päässyt ihan samaan sarjaan, mutta melkein.

Linkki tarkkaan laskelmaan