maanantai 12. joulukuuta 2016

Mahdolliset kaavapäätökset

KYLPYLÄN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, Selostus
<linkki>

Sivut 23-24 nähdään, että kylpylän asemakaavassa määritellään voimassa olevan Himoskylä asemakaavassa kaupungin omistamat entisen kylpyläpaikan korttelialueet leirintäalueeksi. Eihän Himos ja kaupunki tietenkään kahta kylpyläpaikkaa, eli entistä omalla maalla olevaa ja nyt uutta ostamaansa kylpyläpaikkaa.

Tämä on varmaan 2017 laadittavan uuden Masterplanin ydin, että Himoskylän asemakaavan rinteiden alla oleva kylpyläalue muutetaan festareiden leirintäalueeksi ja vuokrataan Haljaloille, kun kaupunki ei niitä voi oikeuden päätökseen vedoten rinneyrittäjälle vuokrata
- - No ei tietenkään ;)

Sivut 74-76 nähdään, että 100 000 € Kuikkajärvestä (Kuolemanjärvi) Patalahteen menevän ojan loppuosan putkittamiseen sekä jo valmiin asvaltoidun Centterin edustan ja ympyrän kautta/ali hulevesien vienti Patalahteen ei onnistu tai on niin mahtava työ, että se maksaa uudelleen saman verran kuin koko ympyrä.

Vanha sanonta, että kun "lähtee sutta karkuun, niin tulee karhu vastaan". Sen karhun joutuu kaatamaan kaupunki lisäbudjetissa.

Siis Kuikkajärven tulvakorkeudeksi on määrätty +82.50 ja tulvaveden pitää ohittaa Länsihimoksentie kohdasta, missä oja menee Haljalan "ilmoitusmenettelyllä" rakentamaan putkeen, missä putken yläpuolella tien pinta on +87.20.

Kaupunki maksaa viulut ja tilaa Espoosta metron rakentajat tekemään Haljaloidean putken rinnalle isomman putken, mikä riittää myös tulville ja hulevesille.

Nyt sitten valtuustossa on päätettävänä myös Himoksen osayleiskaavan 2-4/osa 1 muutos, missä tehdään syntipukkia rinteistä, ettei Kuolemajärven laskuputki riitä tulvavesille ja hulevesillä.
- - Tilanne on ollut sama jo vuosia, mikä on oikeasti muuttunut?

HIMOKSEN OSAYLEISKAAVA, OSA-ALUEET 2-4/OSAN 1 LIITO-ORAVAESIINTYMIEN MAASTOTARKASTUS JA SUOSITUKSET MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUUN
<linkki>

Liite 19/sivu 2/7
Täydentävät selvitykset

"Konserttimelu- ja uusi hulevesiselvitys on tehty huomioiden uusi lainsäädäntö. Isoimmat haasteet hulevesiasioissa ovat tämän kaavan ulkopuolella muodostuvat hulevedet, jotka johdetaan Kuolemajärven ja kylpylän alueen läpi ja käsitellään tässä kaavassa. Isoimmat ongelmat syntyvät rinnealueilla, jonne pumpataan 500 tn vettä, joka muutetaan keväällä sulavaksi lumeksi."

Kun ennen Haljaloiden toimenpideilmoituksella Kuikkajärven laskuojan Centterin edessä putkittamista ei 2006 ei ollut mitään ongelmia Kuikkajärveen ja siitä avo-ojana Patalahteen laskevilla tulvavesillä, niin nyt pitää Länsi-Himoksen rinteiden lumetus lopettaa, kun putken läpäisykyky ei ole riittävä;)
- - Näin ympärivuotinen matkailu kehittyy kehittymistään

Putki on kaksi kertaa mennyt alkupäästään tukkoon kesällä sademyrskyn aikana, mutta ei koskaan ole ollut keväällä lumien sulamisesta ongelmia.
- - Onko lunta muualla kuin rinteissä? 

Katsotaan nyt mitä perästä kuuluu. 
Ainakin märkää pärinää...