maanantai 19. joulukuuta 2022

Päätöksiä ja päätöksiä

Avoimesti lähestyn tätä asiaa, koska avoimuus on yksi arvomme.

Nyt Jämsässä ollaan ison äärellä. Gradian toimintoja ollaan lakkauttamassa tietyiltä osin. Surullista, mutta totta. Jämsän kaupunki on tekemässä oikaisuvaatimusta perustuen siihen, että on ollut puutteita hallintomenettelyssä ja lukuisia lainvastaisuuksia sekä on perus- ja järjestämissopimuksen vastaisuuksia. Mielestäni on erittäin perusteltua tehdä oikaisuvaatimus.

Lähihistoriassa on Jämsän kaupungin päätöksisistä tehty perusteltuja oikaisuvaatimuksia kuntalaisten ja luottamushenkilöiden toimesta perustuen muun muassa lakeihin. Varsinkin luottamushenkilöiden oikaisuvaatimuksia on mielestäni paheksuttu kaupungin johdossa sekä luottamusmisjohdossa.

Täytyy kuitenkin muistaa se tosiasia, että päätöksien tulee perustua lakeihin. Lisäksi hyvin perustellut oikaisuvaatimukset kuuluvat päätöksentekoon. Tämä tosiasia tulee kaikkien hyväksyä.

Nyt vasta hokasin, että onkin olemassa erilaisia ja eri arvoisia oikaisuvaatimuksia, vaikka ne olisivat perusteltuja ja lakeihin pohjautuvia. 

Päätän lyhyen ajauksenleikin kuulemaani lausahdukseen "Älä valita, se on demokraattisesti tehty päätös". Jatkan siihen "vaikka onkin lainvastainen".

Ei kommentteja: