sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Pohjavesialueella liikkuminen

Pohjavesialueella pyöräillessäni ihmettelin kylttiä, missä kielletään koirien ulkoilutus ja ratsastaminen, kun tulee Hallin tieltä etelästä päin. Aluetta pohjoisesta päin lähestyttäessä, siis Jämsänkoskelta päin tulless.a ei kylttiä ole. Ilmeisesti  sieltä päin tullessa koiran ulkoiluttaminen pohjavesialueella ei ilmeisesti ole kiellettyä. 

Samaisella kieltoalueella pörrää lukuisia fossiilisilla polttoaineilla kulkevia kaksirenkaisia ja se on sallitttua, koska kieltomerkkiä ei ole. Samoin alueella liikkuu öljyä vuotavia isompia ja pienempiä nelipyöräisiä. 

Mielestäni jotain tässä on outoa, kun koirien ulkoilutus on pohjavesialueella kielletty ja fossiilisilla polttoaineilla kulkevat öljyruiskut ovat sallittuja.

Tästä päätellen hirvien, jäniksien ja lintujen ynnä muiden metsäneläimien paska on muuten aivan luontoystävällistä. Mutta koirien ja hevosten paskan koostumus on sellainen, että se on ilmeisesti poikkeuksellisen haitallista pohjavesille.

Harkitsin kyykkypaskalla käyntiä, koska se ei ollut kiellettyä, mutta keli oli aivan liian viileä, kankku ja killuttimet ois mennyt kohmeeseen.

Ei kommentteja: