tiistai 27. heinäkuuta 2021

Heräjärvi

Lähes 30 C oli mittarissa lämmintä ja jäähtymään piti päästä. Siis suunnaksi otettiin Heräjärvi, joka sijaitsee pohjoisella Kuorevedellä. Ajoimme Alaniityntien kautta. Myös Elimäentie 474 kohdin sinne myös pääsee. Viimeinen nousu laavulle oli autolla hieman haasteellinen. Sinne se kiipesi, kun hieman haki ensin ajolinjoja. No kävelen ei tuosta mäen juurelta laavulle ei ole kovin pitkälti.

Auto jätettiin parkkiin laavulle. Simmarit jalkaan ja snorkkelit matkaan. Laskeuduimme laavulta rantaan. Mäki on kohtalaisen jyrkkä, mutta ei paha. Sitten mentiin veteen hiekkarannan kohdilta. Snorkkeli päähän ja menoksi. Kiersin järven eteläpään rantoja myöten. Ensin tuli vastaan ahvenparvi. Muutama ahven oli jopa paistinahvenen kokoisia. Sen jälkeen tuli satojen pikkukalojen parvi. Kolmenneksi näin särkiparven, missä oli kymmeniä särkiä. Kaiken kokoisia särkiä oli parvessa. Järven eteläpäässä yht'äkkiä huomasin allani iso hauen. Pulska oli kuin mikä. Ruokaakin sillä näytti järvessä olevan. Ei muuten hauki lähtenyt edes karkuun. Siinä me sitten hetken toisiamme ihmettelimme, kunnes jatkoin matkaa. Siellä täällä tuli vielä nähtyä muutamia kaloja.

Kalajuttuja en muuten ylle kirjoittanut, vaan aitoja tilanteita.

Täytyy todeta, että tämä täytyy jokaisen ihan itse kokea. Suosittelen auringonpaisteista keliä, jotta näkyvyys on hyvä. Aurinkoisilla kohdin oli aivan upea tunnelma. Varjojen kohdilla oli kohtalaisen synkkää ja näkyvyys oli heikohko.

Lähdepohjainen Heräjärvi on pahimmallakin helteellä viileä, mutta ei kylmä.

Karttapaikan karttalinkki
Ei kommentteja: