perjantai 9. heinäkuuta 2021

eFatbike - Mänttä / Rapukartano / Vilppula

Kukko kiekaisi ja fillari auton perään. Suunnaksi otin Mäntän. Auton jätin parkkiin Myllyrantaan. Siitä sitten poljin hetken kohti Tammirantaa. Sitten menin tien yli Tammikankaan puolelle ja sieltä pikkutietä pitkin Riihosrantaan. Siirtolapuutarhassa ei ollut näin aikaisin kukaan vielä herännyt.

Sitten polkaisin pitkin metsäpolkua Atilanlammen pohjoispuolitse Sairaalantielle ja edelleen Kaltilaan. Orivedentiellä oli tuohon aikaan onneksi hiljainen meno. Sitten käännyin Valkeajärventielle. Sitten ajelin Sammallammintietä Kivilahteen. Tarkoitukseni oli mennä Kivilahdesta Rauhalammintielle. Kyltissä luki "Kulkeminen omalla vastuulla". No jos se susikoira nyt mut syö niin syököön. Ja ei syönyt;)  Poljin edelleen eteenpäin Koivuseläntietä Koivulahteen ja kiersin rapualtaat. Siellä ne ravut kasvoivat tai ainakin niin uskottelin itselleni. Päädyin polun ja mökkitien kautta Rapukartanolle. Muutaman kuvan napsasin, koska rakennukset ovat mielestäni sanoin kuvaamattoman hienot. 

Sen jälkeen tulin Rauhalammintietä aina Koskentielle Vilppulan taajaman alueelle. Otin vasempaan ja ajelin Metsä Groupin Vilppulan sahalle. Sitten menin Riihikankaantietä kirkolle. Kyrönniemen kautta ajelin eteenpäin. Rannan kautta poljin Vilppulan keskustaan. Piipahdin aamupalalla Hilman ja Onnin kahvilassa. Tosin se aukesi ysiltä ja kello oli vasta kymmentä vaille. Olin kuitenkin tervetullut nautiskelemaan ainutlaatuisia "leipomuksia". Pekonikana -sämpylä oli sanoinkuvaamattoman hyvää. Ei ollut mikään sarjavalmiste monikansalliselta huoltoasemalta.

Kapakan kautta ajelin eteenpäin, koska nimi oli erikoinen eikä sen nimen arvoitus auennut minulle. Pyörätie ison tien laidassa vei kohti Mänttää. K-Raudan kohdilta käännyin oikeaan Joenniemen taidemuseolle. Sieltä sitten tulin rantapolkua aina Tokmannin kulmille saakka. Muutaman mutkan tein keskustassa ja sitten olikin takaisin autolla Myllyrannassa.

Luontoelukat: 5 kurkea, ketun poikanen ja lukematon määrä pupujusseja, pieniä ja isoja. 

Matkaa kertyi 42,3 km.


Ei kommentteja: