sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Keskustelemalla asiat ratkeavat

Jämsässä on nyt saatu aikaiseksi savolaisittain sanottuna mykyrokka. Suomessa eri lait määrittelevät jo monta asiaa. Sitten Jämsän kaupunginvaltuusto päättänyt eettiset ohjeet jotain vuosia sitten. Sen jälkeen on määritelty kaupunginhallituksen pelisäännöt.

Eli nyt on jo
- suomen lait
- eettiset ohjeet ja
- hallituksen pelisäännöt.

Nyt kaupunginhallituksen esityslistalla 12.4.2021 on esitetty uusi konklaavi, joka käsittelee luottamushenkilön epäasiallista käyttäytymistä virkamiestä kohtaan. 

Olen nimennyt tämän uuden konklaavin humoristisesti totuuskomissioksi

Tarkennan vielä, että tilapäinen valiokunta on sitten ihan eri asia ja uskon, että se tuo tämänhetkiseen tilanteeseen ratkaisun. Ja totuuskomissiolla ja tilapäisellä valiokunnalla ei ole mitään tekemistä keskenään.

No miksi tämä uusi konklaavi eli keskittyy vain luottamushenkilön epäasialliseen käyttäytymiseen virkamiestä kohtaan. Mielestäni tämä tulisi koskea kaikkia kaupunkiorganisaation työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

Miksi tähän päädyin, niin voin kokemuksesta kertoa, että erästä tapausta käsiteltäessä, missä virkamies oli toiminut eettisten ohjeiden vastaisesti. Löytyi useampi lainkohta, jotka olivat eettisiä ohjeita vastaan. Yhdessä ja yhteistuumi totesimme, että eettiset ohjeet ovat tässä tapauksessa lain vastaiset.

Kannatan totuuskomission perustamista, kunhan se koskee jokaista osapuolta.

Keskustelemalla asiat ratkeavat.

Ei kommentteja: