keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Ruonanvuori - Saunakylä

Lämpöinen huhtikuun päivä houkutteli metsään ja kohteena oli Ruonanvuori ja Saunakylä. Auto jätettiin parkkiin Moiskalantielle Kailaanmäen jälkeen olevalle levikkeelle.  Siitä sitten kohti Ruonanvuorta Suposen eteläpuolta kulkien. No aluksi unohtui laittaa Sport Trackeri päälle ja laitoin sen päälle 300 m jälkeen.

Laskeuduimme Suposen ja Ruonanvuoren väliseen laaksoon. Sitten alkoi kimpoaminen Ruonanvuoren päälle. Mielenkiintoinen paikka siinsi edessämme. Alueella oli monenlaista luonnon silmänruokaa. Rauhassa kulkien huomaa ihmeellisyyksiä. Mäen päällä oli nuotiopaikka, jota ei oltu käytetty vuosiin. Hirvien jälkiä meni sinne ja tänne. Jätöksiä löytyi useasta kohtaa. Alueella oli puissa paljon jäkälää ja naavaa.

Sitten tuli retkelle stoppi. Kyy oli edessämme, pitkänä, paksuna ja kankeena. Kippurallehan se meni, kun hieman kepillä hännästä kutitteli. Jatkoimme matkaa kohti ysitietä. Hieman ennen tietä oli maiseman lumoava vanha rei'itetty mänty, se lintujen kerrostalo. Laskeuduimme erittäin vanhoja puuportaita ysitien viereen. Ties milloin ne oli rakennettu, vuosia ja vuosia sitten. Niiden kunto rupesi olemaan jo heikko.

Ylitimme tien ja jatkoimme hakkuuaukean läpi kohti Saunakylää. Alkuperäinen tarkoitus oli mennä Kettuvuoren kautta, mutta vaihdoimme suunnitelmaa. Menimme Laurilan talon sivuitse Laurilantietä Saunakylään. Istahdimme hetkeksi ja lepuutimme kinttuja. Paikka oli vielä tarvihorroksessa. Ranta-alueelle oli ilmaantunut laavu, jota ei vielä syksyllä ollut. Samoin usea kunnostettu sausauna oli siirretty oikealle paikalleen. Tämän kesän jälkeen rupeaa olemaan paikka hyvällä mallillaan. Hieno kokonaisuus on jo nyt ja upea on tulossa.

Lopuksi suuntasimme kohti autoa. Kävelimme Ruonanlahdentien kautta. Kiipeäminen autolle tapahtui askel askeleelta mäen päälle. Ajastaan olimme autolla.

Matkaa kertyi noin 6,5 km.

Karttapaikan karttalinkkiEi kommentteja: