perjantai 16. elokuuta 2019

eFatbike - Suinula / Halli

Vajaa 80 km on takana, perse kesti, mutta vasen polvi piikitti. Onneksi piikitys alkoi vasta 50 km jälkeen. Loistoreissu hyvässä kelissä. Reissun jälkeen ensin pulahdin Jämsänjokeen, jonka lämpötila oli + 22 C.

Eli aamulla noin kahdeksan aikaan alkoi polkeminen. Ensin suunnattiin Vitikkalan sillan kautta Miekkainpetäjälle. Siitä sitten Betoni-Sammon ohi Mäntän tielle. Itse uusittu tie oli hyvä ajaa ja piennar oli leveä. Auto ja rekkaliikennettä on paljon. Jos kaksi rekkaa kohtasivat meidän kohdalla, niin toinen rekoista joutui ns. pysähtymään.

Mänttään päin ajettiin aina Hallin risteykseen saakka. Sitten suunnaksi otettiin Halli. Tie oli kapeampi ja piennar puuttui. Onneksi autot ajoivat hiljaa, pääosin rajoitus oli 60 km/h. Kotiseutumuseon kohdalla oli pidempi tauko. Kerrassaan hieno paikka se oli tauolle.

Ja sitten matka jatkui Suinulan kioskille eli Suinutuvalle. Oli ansaitun ruokatauon paikka. Kana riisin kanssa teki gutaa. Jälkiruoaksi kahvi ja pulla. Erittäin maittava kokonaisuus ja hinta oli vain 7,50 € - suosittelen. Lounasaika on 11-14.

Tauon jälkeen tsuikkasimme tien toiselle puolelle rantaan , missä oli uimapaikka ja pienveneranta. Sitten vain kohti Hallia. Matkalla oli monenlaisia rakennuksia, asuttuja ja asumattomia. Hallin taajaman alueella oli pyörätie, varsinainen herkkupätkä piennarajelun jälkeen.

Hallin jälkeen alkoi sotkeminen kohti Jämsää. Piikki vasemmassa polvessa tuntui jokaisella polkaisulla, mutta eteenpäin vain. Taas oli piennar olematon ja autojen ajonopeudet 80 km/h ja enemmänkin. Mutta ajastaan olimme Jämsässä. Torin ja keskustan kautta ajoimme Lamminsuolle ja sieltä Pispalaan.

Etukäteen tiesin, että virtaa tulee säästellä. Ja niin teinkin. Loppumatkalla, kun polvi oireili, niin tehoista oli apua. Akkua jäi vielä kolme pykälää jäljelle viidestä. Puolet matkasta ajelin ilman sähköavustusta.

Matkallamme oli mukana raatoasiantuntija. Kuollut pupujussi heitettiin tieltä ojanpenkalle petojen ruoaksi. Samoin kävi oravalle, hännästä kiinni ja kaaressa heinikon puolelle. Supikoira oli sen verran manklaantuntut, että se sai jäädä tielle.

Ja uutta reittiä suunnittelemaan, mutta välipäivä tulee pitää ensin.

On muuten aika raukea olotila :)

Sports Tracker näytti seuraavaa:
Matka 78,0 km
Aika 4:22
Keskinopeus 17,8 km/h


Ei kommentteja: