torstai 22. elokuuta 2019

Himos - Pohjoinen ja takunen

Auto laitettiin parkkiin pohjoisen alaparkkikselle. Reppu selkään ja kahvion kulmilta lähdettiin kohti mäen päällistä. Reitti kulki fillarireittiä sauvat notkuen. Alku oli jokseenkin hankala, ei meinannut tennari pitää. Oli meinaan sen verran jyrkkä ylämäki. Matkan teko helpottui ylöspäin kiivetessä. Menimme pohjoisen mökkialueen läpi ns. pururadalle. Laavulla oli pakko hörppästä, koska ylimääräinen neste tihkui valtoimenaan joka paikasta.

Matkamme jatkui laavulta ja melko heti pudotimme vasempaan alas jyrkännettä endurouraa pitkin. Kävelimme vanhan kuusikon läpi. Matkamme tarkoitus oli kokeilla nelivetomäkeä. Oli muuten nimensä veroinen paikka. Sen jälkeen mäen päällä oli huikkapullo taas avattava.

Jatkoimme pururataa kohti Keski-Himosta. Pari pienen karhun näköistä otusta tuli vastaan yhdysladun risteyksessä.. Olivat onneksi kunnon köysissä kiinni. Isoja karvaisia koiria ne olivat, kieli roikkui puolessa välin maata ja kuola valui. Kuuma oli niilläkin. Keski-Himoksen laavun jälkeen jatkoimme rinteen ylälaitaa polkua pitkin. Projekti-Himoksen päältä oli kerrassaan hienot maisemat.

Luoteis-Himoksen laelta laskeuduimme alas vanhaa pohjoisen kumparerinnettä. Reittimme kulki pyöräilyuraa pitkin. Sauvoista oli jälleen siinä montukossa oiva apu. Ajastaan olimme lähtöpisteessä.

Matkaa reitille kertyi 6,4 km. Oli aikas paha reitti, mutta niin sen pitikin olla.
Ei kommentteja: