torstai 23. toukokuuta 2019

Strategia ja Himoksen Master Plan - Mitä ja kuka?


Strategia (linkki) ja Master Plan (linkki)  eivät kohdistu Himoksen lasketteluliiketoiminnan kehittämiseen?

Strategiassa ja Master Planissa liiketoiminnan kehittämistä ei ole otettu edes käsittelyyn. Se että sen yritystoiminnan toteuttajaa ei ole voitu kuulla, kun kaupunki on eri mieltä strategiaan ja Master Planiin sisältyvästä lasketteluliiketoiminnan kehittämisestä. Se ei voi olla este edes vanhoissa vanhassa Master Planissa esille tuotujen kehityshankkeiden päivittämiselle. 

Valtuustossa hyväksytään ko. Strategia ja Master Plan suuntaviivoilla, että edellisissä esityksissä olleet hiihtokeskuskehityshankkeet eivät ole hyviä ja toteuttamiskelpoisia. 

Kilpailukyky ja elinvoima, millä tarkoitetaan sitä, että vahvistamme Jämsän kilpailukykyä ja vetovoimaa sekä lisäämme yrittäjyyttä yritysten toimintaympäristöä kehittämällä.

Osayleiskaavan muutos rinneyrittäjän omistamilla ja hallitsemilla mailla ei kehitä yrittäjän toimintaympäristöä. Se, että ei vuokrata rinneyrittäjälle lisää kaupungin omistamaa maata, ei kehitä yrittäjän toimintaympäristöä.

Himos Master Plan 2035 visio kuuluu näin: 

"Himos on matkailun ympärivuotinen keskus, joka tarjoaa luonnon läheistä tekemistä ja tapahtumia vuoden ympäri. Himos on houkuttelevan lähellä ja sinne on helppo tulla. Himoksen keskusta on elävä ja monipuolisia palveluja tarjoava tapahtumapaikka. Himos on kiinnostava paikka kokea, harrastaa, harjoitella, testata ja kilpailla talviurheilulajeja myös kesällä. Retkeily- ja harrastusreitit, vesistöt ja luonnonläheinen yöpyminen tarjoavat elämyksiä. Liikkuminen alueella on helppoa, turvallista ja ekologista." 

Mitä tässä nyt sitten ensin tehtäisiin ja kuka tekee?

Mitä eroa on Rukan ja Himoksen Master Planilla ja mitä eroa Kuusamon kaupungin Rukan ja Jämsän Strategialla?

Rakentuuko Master Planissa visioitu yli 250 000 rakennusoikeusneliötä ja Himoksen keskus esitettyyn paikkaan luontomatkailulla ja festareilla?

Ei kommentteja: