lauantai 11. toukokuuta 2019

Hyvää äitienpäivää

Perinteiseksi muodostunut kakunteko äitienpäivänä on koittanut. Ensin tehdään 4 munan sokerikakkupohja. Sitten reilusti kermavaahtoa 6 dl. Täytteeksi 3 banaania ja 0,3 l mansikoita.

Sitten kasaamisen teoria. Ensin täyetään yksi kerrosväli banaania lisättynä 3 ruokalusikallisella kermavaahtoa ja sitten toinen kerrosväli mansikoita lisättynä samaisella 3 ruokalusikallisella kermaa.

Banaani ja mansikat kostuttavat pohjan eikä sitä erikseen tarvitse tehdä. Kakku pitää tehdä edellisenä päivänä, jotta kosteus on tasaantunut ja maku on "parantunut" banaanien myötä.

Viimeistely se onkin aina se, josta ei kannatta tinkiä. Kakku tuupataan suoraan ja laitetaan tasaiseksi. Sitten kerma tasoitetaan ensin reunoille ja lopuksi päällä oleva kerma tasataan. Lopuksi se taiteellisin vaihe eli koristelu. Se syntyy aina suunnittelematta hetken mielijohteesta. Lopputulos riippuu kotoa löydetyistä koristeluun käytettävistä emmeistä.

Nyt tulos on tällä kertaa kuvan mukainen.

Kerran yritin oikaista ostamalla valmiin kakkupohjan, mutta palautteen perusteella se ei ollut ollenkaan oikea ratkaisu. Ja toista kertaa se erhe ei ole toistunut.

Vain tekemällä oppii ja ei ole muuten edes vaikea rasti tämä kermakakun teko.

Ei kommentteja: