sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Ei se pukillakaan helppoa ole

Ei se pukillakaan helppoa ole joulun tullessa, on direktiivit, CE-merkinnät, me too-kampanjat....

Liikenneturvavirasto Trafista tuli juuri kirje, jonka mukaan lastimme on laiton. Porojen reessä on kuulemma pahasti ylikuormaa, jos kyydissä on lahjat maailman kaikille kilteille lapsille. Lisäksi meillä pitäisi olla joku ammattiliikenteen liikennelupa.

Mistä me nyt sellaisen luvan tähän hätään saamme? Emme mistään. Meidän pitäisi pestata joku kuljetusfirma. Mutta ei siinä kaikki. Urakka on niin iso, että hankintalain mukaan meidän on kilpailutettava se koko EU:n alueella.

Me tontut emme kai sitten juuri nyt voi tehdä mitään muuta kuin lähteä tarkkailemaan, ovatko lapset kilttejä. Valitettavasti se ei käy. Minulla on tässä oikeuden ennakkopäätös, jonka mukaan ikkunoiden takana kurkkiminen on laitonta. Siitä saa vähintään lähestymiskieltoa.

Miten me sitten pystymme merkitsemään Joulupukin suureen kirjaan, kuka ansaitsee lahjan ja kuka ei? Se minun suuri kirjanikin on hävitettävä. Tietosuojavaltuutetun mielestä kyseessä on laiton henkilörekisteri.

Mutta Joulupukki, mihin sitten joutuvat kaikki nämä lelut, joita me tontut olemme nikkaroineet koko vuoden? Tekniikan turvakeskus Tukes määrää, että ne on hävitettävä, sillä niistä puuttuvat alkuperämerkinnät, tuoteselosteet sekä käyttö- ja turvaohjeet. Hävitettävä!

Tuonne Korvatunturin isoon takkaanko meidän on lahjat heitettävä? Ei niitä saa polttaa. Osa on vietävä ongelmajätelaitokselle Riihimäelle ja loput lajiteltava jäteasemille. Silloinhan lahjoista ei ole kenellekään mitään iloa.

Kyllä on. Nimittäin verottajalle. Sain juuri verotuspäätöksen, jonka mukaan toimintamme on arvonlisäverollista. Lahjoista on maksettava 24 prosentin alvi.

Voiko joulumieltä musertaa enää tätä enempää? Kyllä voi. Minä en nimittäin enää ole Joulupukki. Mitä ihmettä?! Kuka sinä sitten olet? Sain juuri ELY-keskukselta uudet ohjeet sukupuolineutraalista jouluperinteistä. Olen tästä lähtien viralliselta nimeltäni Jouluhenkilö.

Hyvää Joulua kuitenkin...

Ei kommentteja: