torstai 7. syyskuuta 2017

Ankeat ajat

Valtuustoseminaarissa Valkeakoskella 5-6.9.2017 oli esitelmöijänä "kuntatalousmoguli" Eero Laesterä. Erittäin hyvä analyysi Jämsän taloudellisesta tilanteesta. Täytyy sydämestä todeta, että esitys oli erittäin antaumuksella ja suurella ammattitaidolla tehty sekä selkeä ja ymmärrettävä. Ja vielä sopiva annos hurttia huumoria, niin se oli siinä.

Tällä hetkellä numeroiden valossa Jämsä sijoittuu taloudellisesti Suomen kuntien keskitasolle tai hieman paremmalle puolelle. Korostan sanaa "tällä hetkellä". Tämän vuoden talous menee pakkaselle noin 4-5 M€ ennusteen mukaan.

Mutta sitten alkaa ankeat ajat. Alla oleva kuva kertoo totuuden (Ylijäärä/alijäämä rivi). Ajaudumme kriisikunnaksi, jos emme tee mitään.

Totuutta tulee katsoa suoraan silmiin. Tiukan euron aikaa on ollut ja se tulee jatkumaan. Siihen kannattaa jo nyt henkisesti varautua Tulevaisuuden taloudellisesta tilanteesta emme selviä kuin rakenteellisin muutoksin. Työ on aloitettava heti pikimmiten, koska se on tehtävä ennemmin tai myöhemmin.

Aion tuoda asian esille jo nyt avoimesti. Nyt kääritään hihat ja ruvetaan töihin.

Tuliko mustatakkinen mies estradille? Ei tullut. Hoidetaan homma kotiin omin voimin :)1 kommentti:

Seija kirjoitti...

Hyvä Jyrki!
Mitä nopeammin alamme todellisiin tekoihin, sitä vähemmin "vaurion" selviämme.