keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Riihivuori loppuu ja Himos ei kehity

Riihivuoren hiihtokeskuksen toiminta Muuramessa loppuu. Keski-Suomi menetti yhden hiihtokeskuksen ja Himoksen kehitystä jarruttaa maa-alueiden vuokrasopimusriita.

Keskisuomalainen - Riihivuoren hiihtokeskuksen tarina

Keski-Suomi menetti Riihivuoren hiihtokeskuksen ja Himoksen kehitystä jarruttaa rinneyrittäjän Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n ja Jämsän kaupungin Keski-Himoksen maa-alueiden vuokrasopimuksen ja Toistaiseksi varauksen riita.

Olen keskisuomalaisena laskettelijana nähnyt Riihivuoren ja Himoksen toimintavuodet. Riihivuoren toiminta alkoi 1981 ja Himoksen 1984. Kaupparekisterin tietojen mukaan Himoksen vuosittainen liikevaihto on ollut noin neljä kertaa suurempi kuin Riihivuoren ja Himos on Suomen viidenneksi suurin hiihtokeskus.

Olen Jämsän kaupunginvaltuutettuna todella huolissani Jämsän kaupungin ja rinneyrittäjän Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n välisestä Keski-Himoksen maanvuokrasopimuksen ja Toistaiseksi varauksen kiistasta, minkä aikana rinneyrittäjä ei ole investoinut "uhkauksensa mukaisesti" merkittävästi yli kymmeneen vuoteen liiketoimintansa kehittämiseen. Tässähän ei voi olla kysymys valtuuston tahtotilasta, kun tiedetään valtuuston juuri päättäneen yksimielisesti yhteensä n. 4,45 M€:n panostukseen kylpylän saamiseksi Himokseen.

Olen laskettelevasta pikkupojasta lähtien ja nyt kaupunginvaltuutettuna nähnyt Himoksen rinnetoimintojen kehityksen ja kehityksen pysähtymisen sekä siinä matkan varrella mm. kaupungin aiemmatkin kylpyläaiesopimukset ehtoineen kahden ison rakennusliikkeen kanssa. Nyt haluaisin nähdä, että kaupunki ja rinneyrittäjä päivittävät Keski-Himoksen maa-alueiden vuokrasopimuksen ja Toistaiseksi varauksen tahtotilan sekä sopimukset.

Se on nyt todettava yli kymmenen vuoden kokemuksella, että oikeuden päätöksellä ei voida kehittää ko. Keski-Himoksen maa-alueita ja sitä kautta koko Himosta.

Ei kommentteja: