perjantai 22. syyskuuta 2017

Helikopteriperspektiivistä tarkasteltuna

Viime viikkoina on ollut erinäisiä keskusteluja eri tahojen kanssa liittyen Himokseen. Itse olen porautunut omissa teksteissäni jo kohtalaisen syvälle. En näe asiaa välttämättä enää jämsäläisen silmin etäältä asioita. Myös muiden isojen rinnekeskusten vertaaminen Himokseen luo näkemystä, miten me Jämsässä homma klaarataan.

Kaikkien keskustelujen tiimoilta Eero Hakonen kiteytti Himosta tarkastellen asiaa helikopteriperspektiivistä. Katsantokanta on fyysinen mäki eli se Himosvuoren mäki on ympyrän keskellä. Kuvassa hiihtokeskus sijoittuu mäen keskelle. Muut toiminnot sijoittuvat ympyrän laidalle ja tukevat ydinliiketoimintaa.

Joku voisi kysyä, että miksi kylpylä ei ole ympyrän keskellä? Esimerkiksi Levillä kylpylä on selkeästi laskettelua tukevaa liiketoimintaa. Laskettelu on sitä ydinliiketoiminta. Näin se on, kun itsekin tarkemmin asiaa mietin. Ja olen sen henkilökohtaisesti kokenutkin. Samoin golf on samaisessa roolissa tunturin juurella.

Täytyy hattua nostaa Eerolle erittäin hyvästä ja neutraalista lähestymistavasta. Oheiset kuvat ja tekstit kertovat sinullekkin sen yksinkertaisen viestin.

Alla olevat kuvat ja tekstit ovat Eero Hakosen käsialaa.Ei kommentteja: