perjantai 22. heinäkuuta 2016

Rasuanniemi

Tiilikantien ympyrästä ajetaan Riihijärventietä 3,3 km ja käännytään oikealla (Toimelantien kohdalta). Auton voi jättää rannan tuntumaan, parin kolmen auton parkkipaikka. Reitin pituus on noin 3,5 km edes takaisin ja mutkat päälle. Ojan ylitys oli haasteellisen näköinen, mutta ei suinkaan paha.

Jämsänkosken Rasuanniemen luonnonsuojelualue on säilynyt hyvin luonnonmukaisena soraharjualueena maisemallisesti. Kapea mäntypuuvaltainen, luonnontilaiset hiekkarannat, lahden poukamat, polut ym. Myös niemeä ympäröivät saaret kuuluvat Natura 2000 alueeseen. Alueella ainut rakennelma on nuotiopaikan polttopuukatos. Rannat ja polut ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

Kauneimmaksi luonnontilaiseksi hiekkarannaksi valittiin Jämsänkosken Rasuanniemi, jossa on useita erillisiä hiekkarantaisia poukamia. Niemi on viimeisimmän jääkauden seurauksena jään ja veden kuljettamista aineksista syntynyt harju. Rasuanniemi sijaitsee 10 kilometriä pitkän, kalaisan Kankarisveden äärellä.

Alue on hyvä päiväkohde ulkoilulle. Polttopuut aika vähissä yleensä, jos meinaa makkarat paistella, niin kannattaa ottaa omat puut mukaan.

Karttapaikan karttalinkkiSeppo Lahti on ottanut hienoja kuvia Rasuanniemestä, katso kuvat tästä linkistä.