torstai 29. lokakuuta 2015

Suojatien/liittymän poistaminen Tiilikantieltä kesällä 2015

Tein kuntalaisaloitteen 6. elokuuta 2014. Kirjaamo kirjasi asian. 

Kirjaamo ja Tekninen lautakunta

Ajelen aamulla Tiilikantietä UPM Jämsänkosken tehtaan portille. Pässinmäen mutkassa on Metsätien jatkeena suojatie. Jos joku pyrkii aidan takaa suojatielle, niin kukaan ei kerkeä kissaa sanomaan, kun auton alle jäi.

No jos Metsätieltä tulee tulee autolla Tiilikantien risteykseen ja lähtee Virtasalmen suuntaan, niin on sekin erittäin vaarallista. Mitään ei näe vasemmalle, koska on aita ja tiukka mutka.

Mielestäni suojatie kyseiseltä kohdalta tulisi poistaa. Ja olisi järkevää poistaa myös liittymä Metsätieltä Tiilikantielle.

Tässä karttapaikan karttalinkki
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Suojatie&srs=EPSG%3A3067&y=6866518&x=403335&lang=fi

Ja liitetiedostona Google Mapsin kuva.
 --
Terveisin
Jyrki KokkoKuntalaisaloite oli 9.2.2015 kaupunginhallituksen kokouksessa § 74, kohta 6).Kuntalaisaloite oli 16.2.2015 kaupunginvaltuuston kokouksessa § 15, kohta 6).

No ajattelin silloin, että asia on hoidossa, kun kaupungininsinööri on luvannut poistaa suojatien kesän 2015 aikana.Alkuperäisen kuntalaisaloitteen mukaan sekä suojatie että liittymä tulisi poistaa sen vaarallisuuteen vedoten. No päätös oli poistaa suojatie, mikä ei kyllä paranna kohdan turvallisuutta?

Nyt eletään jo 29.10.2015 ja päätöksessa suojatie päätettiin poistaa kesällä 2015, mutta se meni jo.

Pieni ja merkityksellinen päätösasia on kaikki byrokratian rattaat läpikäynyt ja päätöksen mukaisesti suojatie olisi pitänyt poistaa. Mutta miksi sitä ei ole poistettu?

Pitääkö suojatien poisto käydä kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa? Mielestäni jotenkin kankeaa?

Onko olemassa työlistoja, jotka käytännössä toimivat?